Minik Kuş - Geçen hafta gazetemize ziyarete gelen Cemil Çamlıca isimli emekli memur vatandaşımız Minik Kuş'umuza öyle ilginç bir olay anlattı ki Minik Kuş ekibimiz olayı dinlerken hayretler içinde kal

Evkur'A Ağır İddia

Biz de bu olayı Cemil Bey'in anlatımı ile aynen size aktarıyoruz. Cemil Bey'in oğlu Murat 2007 yılı içinde Evkur Alışveriş Mağazaları'nın Gaziosmanpaşa Şubesi'nden  3 bin 968 YTL'lik bir alışveriş yapmış.

Bunun karşılığında EVKUR'a vadesiz senet imzalayarak vermiş. Aradan geçen süre içinde taksitlerden birçoğunu ödeyemeyince 16.11.2007 tarihinde oğlu Murat Çamlıca adına EVKUR Avukatları ilamsız bir ödeme emri (Haciz yazısı) göndermiş. İcradan gelen bu yazıyı alan aile 3 bin 862 YTL borcun karşılığında 6 bin 208 YTL ödemek zorunda olduklarını görünce şaşkına dönmüşler.

Bu ilamsız takibin ne anlama geldiğini bilmedikleri için hiçbir itirazda bulunmamışlar. Emekli memur Cemil Bey bu yazı geldikten bir zaman sonra evine gelen haciz memurları ile iyice yıkılmış. Zira haczin gelmesinden bir buçuk ay önce EVKUR'a giderek 2 bin YTL ödeme yapmış.

Ancak yaptığı 2 bin YTL ödemeye rağmen haciz memurları bu ödemeyi dikkate almayarak haciz işlemini 6 bin 208 YTL olarak yapmışlar. Evinde çaresiz kalan Cemil Bey avukatların evindeki bütün eşyaları haciz kağıdına yazdırmasına seyirci kalmış. Sonunda yalvararak ‘Eşyalarımı kaldırmayın ben de kefil olayım' deyince kapıda bekleyen kamyon ve hamalların parasını cebinden ödeyerek icraya kefil olmuş ve yediemin olarak evdeki haczedilen mallarını kendine teslim etmişler.

O gece sabaha kadar uyumayan Cemil Bey ertesi gün doğruca EVKUR'a gidip ‘ben size 2 bin YTL ödemiştim. Benden hala 6 bin YTL istiyorsunuz. Ben emekli bir memurum, oğlumun sizden aldığı malın ceremesini çekiyorum. Bu kadar faiz ödeyemem yardımcı olun' demiş. ‘Kendisine hesabı kapatın bir şeyler yaparız' diye cevap vermişler.

Cemil Bey bu olaydan sonra çevresinden borç bulmak için harıl harıl çalışmaya başlamış. Kendisine avukatlar kefalet imzası attırırken de iki ay süre vermişler. Buna rağmen iki ay dolmadan 17 Haziran'da yeniden evinde kamyonlarla icra memurlarını buluvermiş. Israrla malları kaldıracaklarını söyleyen avukatlara bir dostundan aldığı 800YTL'yi daha ödeyen Cemil Bey kendilerinden daha kaç para ödemesi gerektiğini sormuş.

Avukatlar da 2 bin 200 YTL daha ödersen bu hesap kapanır demişler. Cemil Bey 10 gün içerisinde 2 bin 200 YTL bularak, bir kez daha evinin önünde kamyonlar, içeride avukat ve icra memurunu görmeyip komşularına daha fazla rezil olmamak için EVKUR'a gitmiş. Ancak EVKUR avukatları bir hesap daha yaparak 2 bin 200 değil 4 bin 200 YTL daha verirsen borcunuz biter demişler.

Ne yapacağını şaşıran Cemil Bey çocuğunu evlendirecek komşusunun düğün salonu parasını borç alarak EVKUR'a gidip avukat Metin Bey'e 4 bin 200 YTL ödemiş. Kısaca bir yıllık gecikme ile 3 bin 900 YTL'lik malın karşılığında tam 7 bin YTL ödemek zorunda kalmış. EVKUR avukatları Cemil Bey'e oğlunun borç senetlerini iade etmişler.

Oradan ayrılan Cemil Bey bir daha kötü günler yaşamamak için bir dostu vasıtası ile bir bayan avukata giderek durumu anlatınca, avukat hanım yapılan ilamsız takipte icra dosyasında borcu temsil eden borç senedinin olmadığını, dolayısı ile takibin adi alacak olarak itiraz edilmediği için kesinleştiğini, kendisinden yaptığı hesaplama sonucu Cemil Bey'den fazla para alındığını söyleyerek karşı dava açmasını tavsiye etmiş.

Ama en önemlisi EVKUR avukatlarından 2008/32 no'lu Gaziosmanpaşa 1. İcra Müdürlüğü'nün icra dosyasındaki borcunu ödediğine dair bir yazı almadığı taktirde EVKUR avukatlarının bu icra dosyasından dolayı alacak dosyasına devam edebileceklerini söyleyince bir kere daha yıkılan Cemil Bey tekrar EVKUR'a gidip avukatın böyle bir yazı vermesini istemiş. Ancak avukat böyle bir yazı vermeyi reddetmiş.

Bu duruma çok üzülen ve buradan çıkınca bir anda rahatsızlanan Cemil Bey hastanede kısa bir tedavi gördükten sonra tekrar bir dostundan yardım istemiş. Bu dostu da kendi avukatına danışıp borcu ödediğine dair senetleri de ekleyip icra müdürlüğüne kendisisinin bir dilekçe ile borcu olmadığını icra müdürlüğüne tavsiye etmiş.

Ertesi gün icra müdürlüğüne giden Cemil Bey durumu bildiren bir dilekçeyi vermiş. Şimdi Cemil Bey kendisine yapılan haksızlıkların hesabını sormak için Adalete müracaata hazırlanıp yapılan haksızlıkların giderilmesini isteyecekmiş. Yaşadığı 6 ayın bir kabusa dönüştüğünü anlatan Cemil Bey ‘EVKUR ismini değiştirsin EVYIK yapsın, zira benim evimi ailemi perişan ettiler, inanıyorum ki Adalet tecelli edip ödediğim fazla paraları geri verdirecektir.

Ancak manevi dünyada da, Yüce Allah katında EVKUR'dan davacı olmaya devam edeceğim' diyerek olayı anlattı. Biz de Minik Kuş ekibi olarak yorum katmadan sizlere duyuruyoruz. Minik Kuş'umuz zaten ''bu olayda yoruma da hacet yok'' dedi.


 

 

minikkus@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/06-12.Temmuz.2008/Sayı:80/Sayfa:08



Gazete baskısı için tıklayınız. 

OGÜNhaber