Şifa deposu çayın faydaları saymakla bitmez

Kuşburnu çayının faydaları nelerdir?

Kış aylarında özellikle güçlü antioksidan yapısıyla öne çıkan kuşburnunu doğru demlediğinizde ve kararında tükettiğinizde sağlığınıza birçok faydasını görmeniz mümkün.

Limonun 60 katı kadar fazla C vitamini içeren kuşburnu çiçekleri tıbbi ilaç olarak kullanılırken, yemişleri ise özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bitkisel çaylar başta olmak üzere marmelat ve reçel yapımında kullanılıyor.

KUŞ BURNU ÇAYININ FAYDALARI

- Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yapısında bol miktarda bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnunun zengin vitamin ve minerallere sahip.

- Kabızlığa iyi gelir. Bağırsak parazitlerini düşürüyor. 

- Kalp damar hastalıklarına karşı korur. Kandaki kötü kolesterolün düşürülmesi ve iyi kolesterol seviyesinin yükseltilmesinde faydalıdır.

- Kanseri engeller. Güçlü bir koruyucu olan kuşburnu, içeriğindeki güçlü antioksidanlarla kanser hücrelerinin büyüme ve gelişmesini de engelliyor.

- Cildin güzelleştirir. A vitamini açısından zengin oluşuyla cildin elastikiyetini korumasını sağlıyor ve yaşlanmasını geciktirici etki sağlıyor. Yara izleri ve akneleri gideriyor.

- Kansızlığı önler. Gıdalarla alınan demirin serbest hale geçerek vücutta kullanılmasına yardımcı olur, demir eksikliğine bağlı oluşan kansızlığı önler.

- Ödemi atar. Romatizma ağrılarını giderir.

- Kolesterolü düşürür. 

- Ağrıyı keser.

- Vücudu toksinlerden arındırır. İstenmeyen yağları ve tuzlu etkili bir şekilde yok eder. 

Kuşburnu çayıın hazırlanışı 

5-6 adet kuşburnunu havanda hafif ezerek çatlatın.

Ardından bir bardak (200 ml) kaynar suda 10 dakika demleyin.

Demlerken kapağını kapalı tutun ki içeriğindeki suya geçen C vitamini bir diğer ismiyle askorbik asit yok olmasın. 
 

OGÜNhaber