KONYA - Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, bir vakfa ait kız öğrenci yurt binasının bir bölümü gaz sisteminden kaynaklandığı tahmin edilen patlamanın ardından çöktü.

Yurt Binası Çöktü; 17 Ölü !

Yurdun çökmesi sonucu 17 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.
Balcılar beldesinde, Kur'an kursu kız öğrencilerinin kaldığı yurt binasında, sabah 05.00 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte bina tamamen tahrip olurken bir bölümü de çöktü.
Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğine bağlı olduğu belirtilen Özel Boğaziçi Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurt binasında kaç kursiyerin kaldığı konusunda net bir bilgi verilmezken, bu sayının 35 ile 50 arasında olabileceği belirtildi.
Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri helikopterle Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesine geldi.
Yetkililer tarafından karşılanan bakanlara, yurt binasının çökmesi olayı ile ilgili son durum hakkında bilgi verildi.
İçişleri Bakanı Atalay, ''Şu ana kadar bize verilen bilgilere göre 16 ölü 27 yaralı var. Göçük altında 4, 5, 6 civarında çocuk olduğunu sanıyoruz. Kesin rakamlar belli değil.''
Atalay'ın açıklamasının ardından enkazda devam eden arama kurtarma çalışmalarında bir öğrencinin daha cesedine ulaşıldı. Cesetler Hadim Devlet Hastanesine morguna kaldırılıyor.
Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerden 10 kişinin isimleri şöyle:
''Elif Beyza Tuğyan, Fadimana Toz, Teslime Duran, Ümmünur Gümüştekin, Semra Ünal, Fadime Yazıcı, Leyla Semerci, Sema Bayram, Rukiye Sema Demirbaş, Hatice Doğru.

''YURDUN DİYANET İLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK''
Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Konya Taşkent'teki yurdun çökmesiyle ilgili olarak kendisine ulaşan bilgilerin, ''yurdun Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik bağlantısının olmadığı şeklinde'' olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, çöken yurdun bakanlığın kayıtlarında olduğu, ancak dernek tarafından Konya Valiliğine gerekli belgeler gönderilmeden ek bina yapıldığı bildirildi.
Bir dernek tarafından 27 Eylül 2000 tarihinde açılan Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdunun bakanlığın kayıtlarında olduğu, denetimleri ve diğer belgelerin tetkikinden yurtla ilgili soruna rastlanılmadığı ve ortaöğretim öğrencilerinden başka kimsenin kalmadığının rapor edildiği kaydedildi.






Konuyla İlgili Diğer Haber'ler !!







16 Ölü 27 Yaralı Var
KONYA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı balcılar beldesinde çöken kız yurdunda şu ana kadar 16 ölü, 27 yaralı olduğunu açıkladı. Atalay, göçükte 6 çocuk daha olabileceğini söyledi









(AA)CRA-01.Ağustos.2008 - Cuma

OGÜNhaber