Şehreminimiz Artık Sesimize Kulak Veriniz

O kişi namı değer ''Şehremini Kadir Topbaş'' Tam 10 yıl önce Bahçelievler'den Levent'e gitmek için annem ve babamla beraber bir taksiye binmiştik. Taksi şoförü aracın tekeri çukura düştüğü için şu anda Başbakanımız olan o zamanki Belediye Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, ''İstanbul'u mahvettiler'' diyerek sitemde bulunmuştu.

TAKSİCİ SİTEM ETTİĞİNE PİŞMAN OLDU
Taksicinin sitem ettiğine bin pişman olmasının sebebine gelince; sitemi nedeniyle babam ''Beyefendi, beyefendi kendinize geliniz daha düne kadar musluklardan lağım suyu akıyor ve bu akan suyu içiyorduk.
Çöplerin içerisinde çocuklarımız oyun oynarken kayboluyorlardı ve bırak sokak lambalarının yanmasını evlerde bile karanlıkta oturuyorduk. Beyefendi size yazıklar olsun ki! Şükretmek yerine sitem ediyorsunuz.'' şeklinde konuşmasıydı. Peki ya bugün babam yaşasaydı aynı taksi şoförü bu sitemlerini Kadir Topbaş için sıralasaydı tepkisi ne olurdu acaba? Bence Kadir Bey'in muhallebici sektöründeki başarısını İstanbul'un yönetiminde yakalayamadığını söyleyerek taksicinin sitemine hak verirdi. Tayyip Bey İstanbul'un keşmekeş bir hal aldığının bilgisine vakıf olduğunu belirterek, İstanbul için İçişleri Bakanımıza bile talimat verdiğini biliyorum. Melen projesi araştırma ve erozyon kontrolü seferberliğinin açılış konuşmasında, ''İstanbul'un gidişatı bu şekilde devam ederse işimiz gerçekten çok zordur. İsteyen istediği yere binayı kondurabiliyor ve acilen buna dur deme vakti gelmiştir'' şeklindeki beyanatıyla bence kadim dostu Kadir Topbaş'a iyi bir yönetim için, iyi bir proje geliştirmesiyle alakalı bir ipucu vermiştir.
Yani, İstanbul'un şu anki nüfusu ile baş edemiyorsanız, nüfusun artışını engelleyecek projeler geliştirmeli ve her aklı esenin bina yapmasına engel olunmasının içinde yer aldığı, gerekiyorsa İstanbul'a vize bile uygulayabilirsiniz şeklinde üstü kapalı tavsiyelerde bulundu. İstanbul'un ulaşım sorununu E-5'in ortasına bir neşter vurarak daha da keşmekeş duruma sokan Kadir Topbaş Bey'e ulaşım sorununun çözülmesi için Avrupa'da uygulanan bir sistemi tavsiye edeceğim.

SAYIN TOPBAŞ LÜTFEN SESİMİZE KULAK VERİN
Tüm merkezi metro istasyonlarının yanına Avrupa'daki gibi ücretli ve düzenli otoparklar yapabilirseniz. Ben dâhil İstanbul'un trafiğinde tek başına seyahat eden binlerce insanın metrolar ile metrobüsleri kullanmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle hem bizlerin stresli bir şekilde güne başlamamızı engellemiş olursunuz, hem de maddi olarak hem bize hem de ülke ekonomimize katkıda bulunmuş olursunuz. Plakalarda tek rakam, çift rakam denendi olmadı, mesai saatleri değiştirildi yine olmadı. Lütfen gerçekçi projelere odaklanalım ve bir seferberlik şeklinde İstanbul'u yaşanır bir seviyeye ulaştıralım. Dünü arar değil, dünü aratmayacak projelere imza atalım.
(*) Şehremini lakabı Çapa ile Merkez Efendi civarında bulunan semtimizden değil, Osmanlı döneminde şehir yöneticilerine Şehremini denildiğinden Kadir Bey'in isminin önüne bu ünvanı koymayı uygun gördüm.


fyildirim@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/23-29.Aralık.2007/Sayı:52/Sayfa:03
OGÜNhaber