​Zihniyetsizler!

Yaşadıklarımız geride kalsa da unutmayacak kadar şahsımızda kalıcı izler bırakmıştır. 

Türkiye’yi karanlıkta bırakan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama olsa bile hem etkisinden hem de zamanlamasından dolayı siber saldırı olma olasılığını hala yüksek görüyorum.

Bununla beraber hemen ardıdan yaşanan rezillik!; savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Berkin Elvan davasını bahane edilerek yapılan terör saldırısı ile toplumumuz kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldı.

Seçimlerin yaklaşması ile hep o benzer senaryoları görmeye başlıyoruz. Ama belli ki bu sefer ülkemizde seçimlerin adaletli bir şekilde yapılmasını istemeyen iç ve dış kaynakların gözleri ne kadar köreldiyse artık ülkemizin adalet kolunda bile terör eylemi gerçekleştirebiliyorlar. Zihniyetlerine tükürdüklerim hala farkında değiller; ne Türkiye 80’ler deki Türkiye, ne de toplumumuz eskisi kadar bilinçsiz… 

Bu yapılan oyunlara artık gelmiyoruz, toplumu avanak yerine koyanları dinlemiyoruz ve güvenmiyoruz. 100. yılımıza da daha bilinçli ve daha da bütünleşip girmeyi hedefliyoruz. 

Savcımızın şehit edilmesinden sonra sular yine durulmadı. 
Ahh o avukatlar... Birkaç gün öncesinde, Çağlayan Adliyesi’nin avukat girişinden sokulan silahla şehit edilen bir savcı var ve bu neyi savundukları belli olmayan zihniyetsizlerin destekçisi avukatlar, güvenlik için aranmaya karşı gelip birde üzerine eylem yapıyorlar. Nedeni tabiki de o güvenlik zaafiyetinden zaman zaman yararlanabilmek. Merak ediyorum, bu avukatlar oraya mesleklerini mi yapmaya yoksa kuryelik mi yapmaya gidiyorlar? 

Toplumda istediği reaksiyonu göremeyen bu zihniyetsizler, bunlar yetmez gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı gerçekleşmesinin zeminini oluşturdular. Şükürler olsun canımıza zarar veremediler ama gözlerinin ne kadar döndüğünü ve seçimlerin sonucunun hemen hemen ne olacağını da belli ettiler. 

Sonuç olarak bu kadar eylem boşa değil, istemedikleri bir durum oluşacak ki saldırganlıkları bu raddeye geldi. 

Ve daha fazlası...
Ak Parti’nin Kartal ilçe binasına ve CHP’nin Maltepe seçim ofisine yapılan saldırıların yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yapılan saldırılar gösteriyor ki! seçimlere kadar ortalığı karıştırmaya çalışacaklar. Ama toplumumuz şu ana kadar tebrik edilecek bir tutum içindedir ve bundan sonra da aynı sabrı ve anlayışı göstereceğimizden eminim. 

Son olarak belirtmem gerekir ki, polisimiz ve istihbaratımız bu süreç boyunca kaç olaya engel oldu ve engel olmaya da devam ediyor. Bizlerin de bu gibi zorlu süreçlerde bir bütün olarak cevap vermemiz ve sabretmemiz gerekmektedir.
OGÜNhaber