104 Emekli Amiral'den 'Darbe Çağrısı'...

Değerli dostlarım, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana huzurumuza, iç ve dış barışımıza, ekonomik kalkınmamıza, tam bağımsızlık mücadelemize karşı birtakım müdahaleler olmuştur. Cumhuriyet henüz 50 yaşına girmeden gerçekleştirilen kanlı 1960 darbesini her 10 yılda yeni darbe ve muhtıralar takip etmiştir.

12 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat 1997 Muhtırası, 27 Nisan 2007 e-Muhtırası ve nihayetinde 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi ülkemiz tarihine kara birer leke olarak geçmiştir.

Önceki gece…

1081 yılından bu yana denizlere hakim olan şanlı Türk Donanması'nın 104 emekli amirali tarafından yayınlanan ve yeni bir "muhtıra" olarak kabul edilen bildirisi de, Türk demokrasi tarihine yeni bir kara leke olarak geçecektir.

15 Temmuz Darbe Girişimi'ne 103 gün kala, Montrö Sözleşmesi'ni desteklemek amacıyla yayınlanan "darbe imalı" bu bildiriyi şiddetle kınıyoruz.

Hukukun üstünlüğü çerçevesinde demokrasinin ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlarda yaşatılması, geleceğe taşınmasının hepimizin görevi olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Farklı görüşlere sahip olsak da hepimiz milli iradenin yanında olmalı ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Darbelerin ülkemize verdiği zararı, kaybettirdiği zamanı ve kardeşlik iklimine verdiği tahribatı bir kere daha hatırlatarak, 104 emekli amiral imzalı talihsiz bildiriye karşı milletimizin tek yürek halinde tepki göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Cumhuriyete ve demokrasiye bağlılık konusunda taviz vermeyeceğimizi herkesin görmesi ve bilmesi gerekmektedir. Dün darbelere tepkisini gösteren milletimizin bugün ve yarın da her türlü darbeye karşı aynı dimdik duruşunu sergileyeceğine inanıyoruz.

Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan eylemlerden uzak durulması, CIA, Pentagon, NATO ve birtakım ayrılıkçı terör merkezleri tarafından üretilen proje darbe planlarına karşı uyanık olunması, vatanını ve milletini sevdiğinden şüphe duymadığımız her kesimin görevidir.

Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Çünkü söz konusu vatansa gerisi teferruattır.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın…
Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber