Ayasofya ve Fatih Sultan Mehmet Han'ı anmak..

29 Mayıs İstanbul'un fetih günü. Biz müslüman Türkler için çok önemli bir gün. Bu güne kadar her sene fethi coşkulu bir biçimde kutluyorduk. Gerek belediyelerin düzenlemiş olduğu gerekse yerel kurumların özel kutlamalarıyla anma törenleri coşkuyla yapılıyordu.

Bu sene 29 Mayıs Fetih yıldönümü yasakların son bulacağı, tam açılmanın gerçekleşeceği 1 Haziran tarihinden iki gün önceye denk geliyor. Biz isteriz ki buna binaen Fetih yıldönümü için Ayasofya'da düzenlenecek güzel bir anma ile gerçekleştirilsin.

Camilerde Mevlütler okunsun, Kur'an-ı Kerim tilavet edilsin, fetih marşları seslendirilsin. Fetih kendisine müyesser olan Fatih Sultan Mehmed Han ve fetihte yer alan asakir, şehit – şüheda ve gaziler için dualar edilsin. Özellikle Ayasofya'da böyle bir tören düzenlensin. Fetih yıldönümü geçen seneki gibi boş geçilmesin.

Bütün bunları devletimiz maske ve mesafe önlemleri kapsamında gerçekleştirsin bu güzel Fetih günü fethin sevincine layık olacak şekilde anılmış olsun. Devletimizden istirhamımızdır.

Evet her ne kadar Devlet Başkanımız Sayın Erdoğan Taksim camiinin açılışıyla birlikte Fetih yıldönümü münasebetiyle kısa bir konuşma yapmış olsa da biz bizzat Ayasofya'da güzel bir organizasyonun, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilmesini ve yapılması çağrısındayız.

Çünkü Fethi anmak en çok fethin sembolü, Sultan'ın emaneti Ayasofya'ya yakışır.
Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber