Ayasofya'da bir Şehzade'nin cenaze namazı..

Cuma günü, bütün Türkiye genelinde amcamız için kılınan cenaze namazları ve okunan dualar bir nebze olsun tesellimiz oldu.

İstanbul Ayasofya Kebir Camiinde çok uzun yıllar sonra kılınan ilk cenaze namazıydı. Ankara Hacı Bayram Camii, Edirne Selimiye Camii, Bursa Ulu Camii, Bursa Fatih Camii, Nevşehir Ortadoğu Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazları, ve okunan dualar, Afrika'da okunan Kur'an ve dualar, bizlerin hüzünlü kalplerine bir parça ferahlık oldu. Allah razı olsun.
Ancak bizler en azından Ayasofya'daki gıyabi cenaze namazında siyasi isimleri görmek isterdik.

Bizlere başsağlığı dileklerini ileten Ankara Diyanet İşleri Başkanınına, İstanbul Valisine ve İstanbul Müftüsüne ve bir çok yerden bizleri arayan çok değerli vatandaşlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Keşke cenazeyi Türkiye'ye getirmemiz mümkün olsaydı ancak şu an ülkeler arası siyasi durumlar nedeniyle bu mümkün olmadı.



Amcamız garip yaşadı ve yaşadığı topraklarda sessiz sedasız Hakka yürüdü. Gariplere selam olsun. Rabbim mekanını cennet, makamını âlî eylesin.


HANEDAN AİLE REİSİ NE DEMEKTİR VE KİMDİR?


Dostlarım, Saltanat ve halifelik kaldırıldıktan sonra Osmanlı hanedanının en yaşlı şehzâdesine, Avrupa monarşi an'anesine uygun olarak Hanedan Reisi deniyor. Bu Avrupa'da da başka diğer coğrafyalarda da hanedan aileleri için geçerli bir durumdur.

Dündar Efendi, 1923 doğumlu Osman Bayezid Efendi'nin New York'ta vefatı üzerine 2010'da hanedan reisi olmuştu.
Bayezid Efendi'nin anne ve babası, memlekette evlenmişti. Hatta Bayezid Efendi, sürgüne annesinin karnında gitmiş ve sürgünde doğmuş ilk şehzâde idi. Dündar Efendi ise, sürgünde evlenen bir anne babadan doğmuş ilk hanedan reisidir.



Şehzade Abdülkerim Dündar Efendi'nin vefatı üzerine Hanedan reisliği kendisine geçen 88 yaşındaki kardeşi Şehzade Harun Efendi İstanbul'da yaşamaktadır.

Evet dostlarım, bir koca çınar, sürgünde geçen bir ömür ve acılarıyla hüzünleriyle kimseleri kırmadan naif ve asaletle göçtü gitti bu dünyadan. Allah kalanlara sabırlar versin, bizlere de güzel yaşamak, güzel ölmeği nasip etsin.

Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber