İsrail'li bir Yahudi genç ile sohbet

Değerli dostlarım,
Kutsal mekanları ziyaret ederken karşımıza dindar bir Yahudi genç çıktı. Şapkalı, favorileri uzun, klasik bir Yahudi genç. Bizi klasik bir şekilde "Selamünaleyküm" diyerek selamladı. Biz şaşırdık tabi bu şekilde selam vermesine. Genci karşımıza aldık ve bu genç ile aşağıdaki videoda da kaydettiğim gibi çok enteresan bir sohbetimiz oldu.

Genç bize Osmanlı tarihi ile ilgili geniş bilgi sahibi olduğunu bu konuda çok okuyup araştırdığını söyledi. Bunun üzerine kendisine Osmanlı tarihi ile ilgili bazı sorular sordum ancak soruları bilerek ve özellikle yanlış sordum. İnanın bana tarih öğrencilerine ders niteliğinde cevaplar verdi. Osmanlı tarihi üzerine uzun uzun anlattı. Gencin Osmanlı tarihini eksiksiz bilmesi bizi çok etkiledi hatta sonrasında benim Osmanlı hanedan torunu olduğumu öğrenince sürgünü sordu. Sürgün'ün hala devam edip etmediğini sordu.

Burada çok önemli olan nokta şu;
Parantez içinde söylüyorum biz "Yahudi İsrail" diyoruz ama bunların içinde unutmayın ki Osmanlı tebaası olanlar vardı. Osmanlı tebaası olan Yahudilerden Osmanlı Devleti bir zarar görmemiştir. Bugün Avrupa'da kalan ve Siyonist düşünceyi benimsemeyen birçok Yahudi vardır bunlar da Siyonist Yahudilerden büyük zararlar görmüştür.

Gençle sohbetimiz derinleştikçe öğrendik ki gencin dedeleri ikinci Bayezid zamanında Osmanlı Devleti'ne kazandırılmış ve Osmanlı tebaası olarak sorunsuz yaşamış.

Bugün İsrail Devleti içinde ve dışında yaşayan milyonlarca Siyonizm karşıtı Yahudi var. Bunlardan ABD'de bulunan bir Yahudi cemaati başkanı olan Chim Lefkowits şöyle bir açıklama yapmıştı. "Siyonizme karşı olan bizler ile Siyonist İsrail destekçileri arasındaki bu kavga on yıllardır devam ediyor. Tevrat'ın gerçek öğretisine bağlı Ultra Ortodoks Yahudiler, Yahudi dininin milliyetçi ya da benzeri içerikteki bir devlet formuna karşıdır. Gerçek Yahudilik ile Siyonist ideoloji asla bir araya gelemez.".

Aynı zamanda Kutsal topraklarda İsrail devleti gibi bir oluşum ve Yahudi egemenliğinin olmaması gerektiğine inandıklarını belirten açıklamalarda da bulunmuştu.

Siyonizm tarih sahnesine çıktığında da çoğu Yahudi'nin buna karşı geldiği pek bilinmez. Yine Yahudi milleti dışında diğer milletler de bunu bilmezler. Bütün Yahudileri Siyonizm ile özdeşleştirme algısına kapılırız. Halbuki bugün İsrail topraklarında ya da dünya genelinde Osmanlı'ya, Türklere dost nazarıyla bakan pek çok Yahudi bulunmaktadır.

Bizlerin de Siyonizm deyince ilk aklımıza gelen Yahudiler olmaktadır. Oysa Siyonizm milletler üstü bir oluşumdur. Bugün ABD'de, Avrupa'da, Asya'da hatta Türkiye'de gerek devlet kademelerinde gerekse halk arasında Siyonizm destekçisi başka dinlere mensup azımsanamayacak sayıda insan bulunmaktadır. Kısacası Siyonizm eşittir Yahudi milleti demek değildir. Siyonizm temellerini, şeytani güçlerden bütün milletlerden, dinlerden mensupları bulunan karanlık bir oluşumdur.

Evet dostlarım tarihimizi ve bizimle siyasal toplumsal iç içe yaşayan milletlerin tarihlerini öğrenmemiz algılarla değil bilgilerle olaylara yaklaşmamız geleceğe sağlıklı bakabilmek açısından çok önemlidir.

Allah'a emanet olunuz!

Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bana sosyal medya hesaplarım ve ogunhaber.com üzerinden iletebilirsiniz.


 

OGÜNhaber