Kalbimize hüzün değdi 'Mescid-i Aksa'

Terörist İsrail devleti yine çoluk-çocuk, yaşlı kadın demeden insanları öldürüyor, camileri basıyor, Mescid-i Aksa'ya saldırıyor. Zulmün ahı arşa çıktı islam alemi kederli.

Bundan tam 112 sene önce başlayan bir süreç bu. Öncesi de var elbette ancak Sultan Abdülhamid Han tahttayken Yahudilerin Filistin'i işgal emelleri sadece birer düş olmakla kalıyordu.

Ne zaman ki Sultan Abdülhamid tahttan indirildi siyonizmin yolu açılmış oldu.
Sultan Abdülhamid Han, saltanatının ilk yıllarında Filistin'e yerleşmek ve ileride o bölgede bir devlet kurmak isteyen Yahudilerin bu niyetlerini sezerek onların Filistin'e göçünü engellemek amacıyla iradeler ve fermanlar yayınlamak suretiyle tedbirler almıştı.

Sonraki yıllarda ise Siyonistlerin Filistin'e toplu göçleri karşılığında bir takım vaatlerine karşı çıkmıştır.
Bundan yaklaşık 120 sene önce Koca Sultan "Yahudilerin Filistin'e yerleşmesini kabul etmek dindaşlarımızın ölüm fermanını imzalamaktır" diyerek sanki olacakları görmüştür.

Sultan Abdülhamid, Kudüs ve çevresine özel önem vermiş, o bölgede yabancılara toprak satışını engellemiştir.
Sultan Abdülhamid’i tahttan indiren İttihat ve Terakki mensupları devlet idaresindeki hassasiyeti kavrayamamışlar ve Filistin’e Yahudi göçünü serbest bırakmışlardır.

Yaptıkları hataların farkına varan Enver Paşa "Yaptığım bütün her şeyin hesabını verebilirim, fakat bizim en büyük hatamız Sultan Abdülhamid'i anlayamamak ve Siyonizm'e alet olmamızdır" diyerek acı pişmanlığını dile getirmiştir.

Bugün hala bu hataların bedelini islam alemi olarak ödemekteyiz. Yapılan zulme karşı duran, Filistin halkının maddi ve manevi yanında olan devletlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bunların başında da yine Türkiye vardır.

Bizler bir gün, tarihte olduğu gibi Fiistin topraklarının yeniden özgürlüğüne kavuşacağına ve islamın mümeyyez bir beldesi olacağına inanıyor ve bunun için dua ediyoruz.

Umudumuz var. Dualarımız ve temennilerimiz Filistinli kardeşlerimiz içindir. Kalplerimiz onlarla birliktedir.
Kadir geceniz mübarek olsun, Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber