Osmanlı Hanedanı ile de helalleşecek misin Kemal Bey?..

Kılıçdaroğlu, iktidara geleceklerini ancak bunun kendisine yetmediğini anlatmaya çalıştığı ve Türkiye için kaleme aldığını söylediği mektubu okudu. Mektubunda, "Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz…" şeklinde konuştu.
Kimlerle helalleşeceğini maddeler halinde sıraladı.

Evet daha önce de belirttiğimiz gibi samimi olduğu ve gerçekten yerine getirildiği taktirde bizler olumlu her adımın arkasındayız, ilk bakışta bu söylemler de olumlu bir intiba uyandırıyor. Elbette ne kadar samimidir ne kadar seçime yönelik tribünlere oynanıyordur bunu göreceğiz.

Bu helalleşmenin içi doldurulur mu, helalleşme gerçekten tam anlamıyla yerine getirilebilir mi, yaşanan onca olumsuz olay varken, bir helallikle sorunlar çözülür mü bunlar da ayrıca tartışılır tabi.

Ben bunlara girmeyeceğim fakat Kılıçdaroğlu'na sormak istediğim şey şu; Kendisi bir CHP kurul toplantısında Osmanlı hakkında "Türkmenlere zulmetti." diyerek, Osmanlı'nın Türklerle alay ettiği yalanı üzerinden ayrıştırmacı, nefret söylemlerine devam etmişti. Sonrasında da yine bu konunun sorulması üzerine aynı skandal sözleri bir sonraki toplantıda da sürdürdü.

Yine bir başka konuşmasında Osmanlıyı şeker dahi üretmeyen bir devlet olarak gösterip, tarih bilgisinin ne derece yetersiz olduğunu sergiledi. Bizler o konuşmalara Osmanlı'da üretim ile ilgili bir yazı ile cevabımızı vermiştik.

Şimdi soruyorum Kılıçdaroğlu bu iftiraları, ve yalan yanlış ifadeleri nedeniyle Osmanlı hanedan üyelerinden ve onları sevenlerden özür dileyecek mi, onlarla da helalleşecek mi?

Bu ülkede Osmanlıyı seven, Osmanlı hayranı milyonlarca vatandaşı bu söylemleriyle kırdığı için onlarla da helalleşecek mi?
Samimiyse bu sorumun cevabı evet olacaktır.
Önümüzdeki süreçte bunu birlikte göreceğiz.
Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber