Korku nedir, ne tür korkular bizi esir alır?

Korku, sözlük anlamı ile ifade edildiğinde “Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü, kötülük gelme ihtimali, tehlike” şeklinde bir tanım ortaya çıkıyor. TDK’nın web sitesinde yer alan korku tanımlamasına ruh bilim açısından yaklaşımı ise bizlerin gerçek hayatta yaşadıklarını tarif ediyor. “Korku, gerçek veya beklenen bir tehlike ile yoğun bir acı karşısında uyanan ve coşku, beniz sararması, ağız kuruması, kalp, solunum hızlanması vb. belirtileri olan veya daha karmaşık fizyolojik değişmelerle kendini gösteren duygu.”

Korkunun biz insanları ilgilendiren tanımı, ağırlıklı olarak işin bedensel boyutta yaşanan hislerinde.. Genel olarak incelendiğinde; korkudan eli ayağı tutmamak, eli ayağı kesilmek, beti benzi solmak, dili tutulmak, avuçlarının içi terlemek, nefesi kesilmek, gibi yan etkileri olan güçlü bir duygu.

İkazlara karşı ihtiyatlı olalım, çocuklarımıza, aile fertlerimize toplu yerlerde kalabalık açık yerlerde bulunmamalarını, etraflarında ki şüpheli şahıslara karşı temkinli olmalarını öğütleyelim. Çok önemli bir süreç içindeyiz. Fazla cesur olmaya gerek yok. "fazla cesaret aptalıktan ileri gelir.

Daha iyi daha emniyetli günler diyorum. Tekrar buluşuncaya kadar iyi ve güvenli kalın. 
OGÜNhaber