Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akay Alt Geçidi ile Akay Altgeçidi’ne bağlı İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki altgeçitler ve Atatürk Bulvarı üzerindeki Kuğulu1ve Kuğulu 2altgeçitlerini kameralarla 24 saat takip ediyor.

Altgeçitlere kameralı güvenlik

İHA - Büyükşehir Belediyesi, Ankara trafiğinin en önemli arterlerinden olan 3 katlı Akay Kavşağı’nı oluşturan tünelleri sistem odasından takip ediyor.

Sistem odasındaki görevliler, Akay Alt Geçidi tünelleriyle birlikte diğer tünelleri de yeni kurulan kameralarla 24 saat süreyle izliyor. Başkent’te ulaşımın kalbi olarak nitelendirilen Akay Altgeçidi ve bağlantılı altgeçitlerde yaşanan trafikle ilgili olumsuzluklar, ilgili birimlere aktarılarak, trafiğin yeniden akıcılığı sağlanıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin kameralarla izlenen ilk modern alt geçidi olan Akay Alt Geçidi’nde mevcut kameraları HD sistem kameralarla değiştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım Şubesi, bu kavşakla birlikte Eskişehir yönünden Akay Altgeçidi’ne bağlanan Bahçelievler, DSİ Önü alt geçitleri ile Çankaya yönünden bağlanan Kuğulu-1 ve Kuğulu-2 alt geçitlerini güvenlik kameralarıyla donattı. Akay Altgeçidi ve Akay’a bağlanan alt geçitlere toplam 97 kamera yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, sistem odasını da yenileyerek, gelişmiş izleme sistemleri kurdu. Kent Bakım ekipleri, 17’si “zoom” özelikte olan kameraların da sürekli bakımını yapıyor ve kesintisiz çalışmalarını sağlıyor.
OGÜNhaber