İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasındaki kendi ilçelerinde vergi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Nebolu Ticeret Odası'ndan vergi ödülü

KASTAMONU / İHA - İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın, İnebolu, Abana, Bozkurt , Çatalzeytin, Küre, Ağlı ve Doğanyurt ilçelerinde faaliyet yürüten üyeleri arasında en çok kurumlar ve gelir vergi veren üyelerini plaket ile ödüllendirdi.

Ödül töreni için düzenlenen iftar yemeğine İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile diğer protokol üyeleri katıldı.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri oda faaliyetlerini anlatırken bölgenin ihtiyacı ve ticaretin önün açılacağına inandığını belirterek, "Devletimizden 4 temel isteğimiz var. İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesinin bir an önce tamamlanmasını, İnebolu-Kastamonu yolunun yapılmasını, İnebolu İhtisas Gümrüğü'nün açılmasını, İnebolu Meslek Yüksekokulu'nun fiziki ve eğitim şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Bunları istemekte haklıyız. 90 yıldan beri bekliyoruz. 1923'te 13 milyonluk Türkiye 20 bin nüfuslu İnebolu, 2014'te 76 milyonluk Türkiye, 9 bin 500 nüfuslu İnebolu.

Göçle beraber sermayemizi, sermayedarımızı ve de zanaatkarımızı kaybettik. Bugün geldiğimiz nokta pekte parlak değil. Bankalar ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri milyonlarca lira kredi veriyor.

Fakat krediler ne yazık ki borcu kapatıyor. Yazdan yaza yapılacak 2-3 aylık kazançlar 12 aya yetmez olmuştur. Bu yüzden de 4 isteğimizde haklıdır" dedi.
Konuşmaların ardından, 39 mükellefe plaket verildi.
OGÜNhaber