SAMGAZ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, akabinde icra edilen yangın söndürme tatbikatı ile tamamlandı.

SAMGAZ'da iş sağlığı eğitimi tamamlandı

SAMSUN / İHA - SAMGAZ İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Abdullah Anar’ın katılımları ile gerçekleştirilen eğitimde; kaza veya afet durumunda nasıl ve ne şekilde hareket edilmesi gerektiği, çalışma hayatında ergonomik çalışma düzenini tesis edebilmek, ekranlı araçlarla çalışırken dikkat edilecek hususları değerlendirmek, ramak kala olayların ne şekilde değerlendirilip raporlanabileceğine karar vermek ve çalışma mevzuatına dair hukuki sonuçlar hakkında bilgi aktarıldı.

Eğitim sonunda SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, “İş sağlığı ve güvenliği günümüzün en önemli konuları arasında yer almaktadır. İşletmelerde iş güvenliği önlemlerinin alınmaması sonucunda iş kazası veya meslek hastalıkları meydana gelebilmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmanın en etkin yolu iş yerlerinde iş güvenliği prensiplerine uygun bir çalışma düzeni kurmaktır. Bizler de sağlıklı ve emniyetli bir çalışma ortamına sahip olabilmek ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek amacıyla çeşitli eğitim programları ve tatbikatları planlı olarak yapmaktayız” dedi.
OGÜNhaber