Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliğinin organizesi ile Fahreddin Paşa Konferans Salonunda Genç Türkiye Kongresi Kastamonu İl Finali gerçekleştirildi.

TÜGVA dan Genç Türkiye Kongresi

Programa il genelinde toplam 29 farklı liseden 243 öğrenci katılım sağladı. Bu sene dört ana başlıkla düzenlenen çalıştay da “Sosyal Medya”, “Sosyal Uyum”, “İsraf” ve “Girişimcilik” konuları ele alındı. Gençler fikirlerini, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdılar. İki oturum şeklinde düzenlenen kongre neticesinde;

Sosyal Uyum konusunda Eren Küçükoğlu, Sosyal Medya konusunda Sıla Ergün, İsraf konusunda Rena Nur Durlanıkoğlu, Girişimcilik konusunda ise Mert Koç birinci olarak ilimizi bölge finalinde temsil etmeye hak kazandılar.

Çalıştay ile ilgili olarak açıklama yapan TÜGVA İl Temsilcisi Burak Arslan, bu sene TÜGVA tarafından dördüncüsü düzenlenen bu organizasyonun ilimiz geneli ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden öğrencilerin bir araya gelmesine vesile olduğunu belirtti. Öğrencilerin fikirlerini belirtme, kendilerini ifade edebilmeleri için bir ortam oluşturma gayretiyle bu programın düzenlendiğini söyleyen Arslan, bölge finalinde ilimizi temsil edecek olan gençlere başarılar diledi.

OGÜNhaber