TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Gün Medya Grubu bütün döviz varlıklarını Türk Lirasına çevirdi

Doların kararsızlığı ve yanıltan değerler üzerine Merkez Bankası ve Borsa İstanbul'un aldığı kararlar ile düzelmeye başlayan pariteye destek vermek amacı ile Gün Medya Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Rumi Aygün, şirket bünyesinde bulunan tüm döviz varlıklarının Türk Lirasına çevirilmesi kararı alındığını duyurdu.
Gün Medya Grubu bütün döviz varlıklarını Türk Lirasına çevirdi
Gün Medya Yönetiminin aldığı karar şu şekilde;

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeni ile özellikle bazı spekülatörlerin döviz üzerindeki oyunlarını yakından izliyoruz.

İki gün önce Borsa İstanbul'un dövizini TL'ye çevirme yönünde aldığı karar ve dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın aldığı faiz tedbir uygulamasına rağmen, bugün bu oyunlar hala durmadı ve sürüyor. Ülke ekonomimiz üzerindeki oyunların maalesef devam edeceğini görüyoruz. Esasen yapılması gereken, söylem değil eylemdir. Türk halkının topyekün bir eylem ve ekonomik seferberlik ilan ederek herkese, dışardan ve içerden bozmak isteyenlere ve dahi iş ve finans dünyasına en güçlü uyarı, öneri ve örneklik göstermelidir.

Biz de, tam bu amaçla; Gün Medya Grubu olarak yönetim kurulumuzca, grubumuzun elinde bulunan tüm döviz varlıklarının Türk Lirasına çevirilmesi kararını aldık. Kararımızı ilgili bankalara talimat vererek derhal uyguladık.İnanıyoruz ki; böyle kritik bir dönemden geçerken, iş dünyasının önemli aktörleri de bizim bu naçizane kararımızı örnek alır. 

'Mesele vatansa gerisi teferruat' diyerek; çok geç olmadan yönetenlere tepkiler ne olursa olsun meselenin Ülke olduğunun farkına vararak hükümete ve ülkemize destek olmak amacı ile paralarını dövize çevirmek yerine dövizlerini Türk Lirasına çevirerek, tüm Dünya'ya Türk'ün gücünü gösterirler.

Gurubunuzun milyar dolarları olmasa da herkes karınca misali görevini yaptığında bu karıncalar ordu haline geleceğinide unutmamalıyız.

Saygılarımızla kamuoyuna arz ederiz.

Gün Medya Yönetim Kurulu Başkanı
Celalettin Rumi Aygün




 
Yorum Yazın