TİC Holding Header
  • USD 32.335
  • EUR 35.193
  • Altın 2240.142
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

Filistin'den BMGK'ya 'uluslararası koruma' çağrısı

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur, "BM Güvenlik Konseyinden Filistinlileri işgalci İsrail'in ve yerleşimcilerin şiddetinden koruyacak siyasi iradeyi ortaya koymasını istiyoruz." dedi.
Filistin'den BMGK'ya 'uluslararası koruma' çağrısı
AA -

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyinden Filistinlileri "işgalci İsrail'in ve yerleşimcilerin şiddetinden koruyacak siyasi iradeyi ortaya koymasını" istedi.

BM Güvenlik Konseyindeki Mescid-i Aksa toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yapan Mansur, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasının "son derece çirkin bir eylem" olduğunu ifade etti.

Kudüs ile Batı Şeria'da yaşanan gerginliğin ve şiddet olaylarının İsrail'in BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmesinden kaynaklandığına dikkati çeken Mansur, BMGK'ya kararların uygulanması konusunda liderlik göstermesi ve İsrail'i kınaması çağrısı yaptı.

Mescid-i Aksa'nın statüsünü ihlal eden metal dedektörlerin acilen kaldırılması gerektiğini vurgulayan Mansur, Filistin halkının Mescid-i Aksayı korumak için sokaklarda kalmaya devam edeceğini belirtti.

Silahları, tankları ve ordusuyla asıl şiddettin işgalci İsrail tarafından uygulandığını kaydeden Mansur, "BM Güvenlik Konseyinden Filistinlileri işgalci İsrail'in ve yerleşimcilerin şiddetinden koruyacak siyasi iradeyi ortaya koymasını istiyoruz." dedi.

Yorum Yazın