Hoşgeldiniz; Bugün 10 Şubat 2012 Cuma
3 °C
-1 °C
Kar Yağışlı
Karakter Boyutu :

AB bakanları anlaşmaya vardı

08 Eylül 2010 - 02:33
Avrupa Birliği (AB) Maliye Bakanları, Brüksel'deki Avrupa Birliği Ekonomi ve Maliye Bakanları (ECOFIN) toplantısında finansal denetimin yeni yapısı konusunda anlaşmaya vardı.

Bankalara özel  vergi konusunun da gündeme geldiği toplantı sonrasında AB Dönem Başkanı, Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders, AB Komisyonu'nun Ekonomik  ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB Komisyonu'nun finansal hizmetlerden sorumlu üyesi Michel Barnier ve AB Gümrükler Komiseri Algirdas Semeta ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Bakanlar, konseyin AB istikrar ve ekonomi paktındaki uygulama değişikliklerini onayladıklarını belirtti. Toplantıda 2 önemli konuda anlaşmaya vardıklarını belirten Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders, bütçe denetleme ve kontrolünü sağlayacak olan "European Semester" adlı programı kabul ettiklerini söyledi.

Reynders, "Avrupa Parlamentosu ile anlaşmayı onayladık. Bundan sonra 1 Ocak'tan itibaren yeni yapıyı uygulayabiliriz" şeklinde konuştu.

AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ise, ekonominin yönetim yapısında büyük bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Rehn ayrıca, yeni uygulamanın istikrar ve ekonomi paketinde yer alan politikaların düzenlenmesini sağlayacağını ifade etti.

AB Komisyonu'nun finansal hizmetlerden sorumlu üyesi Michel Barnier ise, banka vergileriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, finansal anlamda önceden alınacak önlemlerin iyileştirmeden daha az maliyeti olduğunu belirterek önceden denetleme araçlarının kullanılacağını söyledi.

 Barnier, "Eğer bu araçlar denetim görevini tam anlamıyla uygulayabilirse, kriz felakete dönüşmeden önce bir önlem alınabilir" şeklinde konuştu.

Vergi araçlarının avantajlarını ve sakıncalarını tartıştıklarını dile getiren AB Gümrükler Komiseri Algirdas Semeta, finans sektörünün ekonomik kriz maliyetlerine önemli bir katkı yapması gerektiğini söyledi.







Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Kırmızı et üretimi azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kırmızı et üretim verilerine göre aralık ayında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 59,7 oranında azaldı.

  • Sanayi üretimi arttı

    Sanayi üretimi 2011'in tamamında yüzde 8.9 artış gösterdi.

  • Azeri gazında kriz aşıldı

    Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi. Türkiye'ye gaz akışının öğleden sonra başlaması planlanıyor. İran gazıyla ilgili sorun halen sürüyor.

  • Otomotiv ihracatı tam gaz

    Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34.2 oranında daralırken, otomotiv ihracatı 2009 yılı ocak ayında 1 milyar dolar olan ihracat rakamını bu yıl 1.61 milyar dolara yükseltti.

  • Açlık sınırında artış

    Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5,573 TL artarak bin 31,913 TL'ye yükseldi.

  • Memura iki ay daha zam yok

    Memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları ocak ayından sonra şubat ve marta da yetişmiyor.

  • Gül'den YÖK'e atama

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine 2 yeni isim atanırken, 1 üye ise yeniden atandı.

  • En çok o kaybettirdi!

    1990-2011 yılları arasında en kazançlı yatırımcılar gecelik repoyu tercih edenler oldu.

  • 4 milyon araç sahibine haciz şoku!

    MTV ve trafik cezalarını ödemeyenler dikkat!

  • Enflasyon rakamları açıklandı

    TÜİK verilerine göre Ocak ayı enflasyonu aylık TÜFE yüzde 0.56 ÜFE yüzde 0.38 oldu



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »