(ALİAĞA/ İZMİR) - Gençleri sertifikalandırarak meslek edinmelerini sağlamak amacıyla eğitim programları düzenleyen Aliağa Belediyesi, bu sezon 3. Kez MEB onaylı Sertifikalı Bilgisayar işletmenliği eğitimi düzenleyecek. 160 saatlik eğitime başvurular; 20-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
KURS, İNTERNET EVİNDE VERİLECEK
Çeşitli temel bilgisayar programları ve işletim sistemlerini kapsayan Sertifikalı eğitim programı hafta içi her gün 18.00–21.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi İnternet Evi’nde verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği- Operatör) belgesi verilecek.
BAŞKAN OĞUZ; “GENÇLER, BU FIRSATI KAÇIRMAYIN!”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz iş yaşamında bilgisayar kullanımının önemine işaret ederek “Bilgisayarı etkin kullanabilen gençlerin çalıştıkları işte başarılı olma, yeni iş bulma şansları artıyor. Bu sezon üçüncü kez bilgisayar işletmenliği kursu düzenliyoruz. İlk iki kursumuza çok yoğun başvuru oldu. Bunun dışında bilgisayar destekli muhasebe kurslarımız sürüyor. Aliağa Belediyesi olarak gençlerimizin sertifikalı eğitimlere katılmasını ve bu eğitimlerin onların iş yaşamına katkı sağlamasını istiyoruz. Gençlerimizin bu kurs fırsatını kaçırmamasını diliyorum” dedi.
KURS KAYITLARI 20 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR
Aliağa Belediyesi tarafından başlatılacak kurs için katılım sayısı sınırlı olduğundan ön kayıt yaptırılması gerekiyor. 20-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak başvurular şahsen Aliağa Zeytinli Park içinde bulunan Aliağa Belediyesi Konservatuarına yapılacak. Başvuru için 0232 616 6477 numaralı telefondan ve konservatuar@aliaga.bel.tr mail adresinden eğitimle ilgili bilgi alınabilecek.
Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,
Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.
Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği
Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurlara yapılacak zam oranı teklifini artırdı
SteelOrbis'in düzenlediği Piyasa Sohbetleri Toplantıları’nın beşinci buluşması gerçekleştirildi. Çelik sektörünün dünü, bugünü ve geleceğinin konuşulduğu toplantı çelik sektörü temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu.
Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,
Malatya’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de işsiz vatandaş kalmamasını hedeflediklerini söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de vergi yükünün algılandığı kadar yüksek olmadığını, bu durumun dolaylı vergilerden kaynaklandığını vurguladı.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?