Hoşgeldiniz; Bugün 23 Mayıs 2012 Çarşamba
22 °C
16 °C
Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Anadolu Ateşi Mısır yolunda

11 Ocak 2012 - 11:49
Arap Baharı'nın önemli faktörlerinden Mısır'da yaşanan iç çatışmalar ve ölümlerin ardından yeni yönetimin "Hayata Dönüş" projesinin meşalesi Anadolu Ateşi tarafından yakılacak.

(SABRİ ÇAĞLAR/ ANTALYA)  Anadolu Ateşi, 2012 sezonuna 'Troya', 'Doğunun Kapıları' ve dansçıların tamamını çocukların oluşturduğu 'Kıvılcım' gösterileriyle giriyor. Anadolu Ateşi'nin bu yılki sürpriz gösterisi ise Mısır'da olacak. Anadolu Ateşi, Mısır'daki yeni yönetimin daveti üzerine "Hayata Dönüş" projesi kapsamında 20 Ocak'ta piramitler önündeki gösterisiyle Mısırlılarla buluşacak.

2012 sezonu öncesi Antalya'da turizm seyahat acentelerinin operasyon müdürleriyle bir araya gelen Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, seyahat acenteleri temsilcilerine nisan ayında Serik'in Belkıs beldesindeki Gloria Aspendos Arena'da başlayacak gösterileri hakkında bilgi verdi. Bu yıl Anadolu Ateşi olarak çocukları da düşündüklerini belirten Erdoğan, "İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 27-28-29 Ocak tarihlerinde 'Kıvılcım' isimli gösterilerimizin prömiyeri yapılacak. Kıvılcım gösterimizde şu an için 80 çocuk yer alacak.

Aralarında Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan çocuklarımızın da bulunduğu bu grupta 60 öğrencimiz ise Anadolu Ateşi Dans Akademisi'nin burslu öğrencileri. Anadolu Ateşi, Troya ve Doğunun Kapıları gösterileri nisan ayından itibaren, Kıvılcım gösterisi ise haziran ile eylül aylarında İstanbul'un ardından Antalya'da olacak" dedi.

2011 yılının kendileri için yoğun geçtiğini ifade eden Mustafa Erdoğan, "2011 Erzurum Kış Olimpiyatları ve Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda gösteriler sunduk. Bu yıl içerisinde İstanbul'da 2020 Olimpiyatları tanıtımı ve 2013 yılında Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Olimpiyatları için gösteriler hazırlayacağız" diye konuştu.

Antalya'da yaptıkları Gloria Aspendos Arena'daki ses ve ışık sisteminin Avrupa'da hiçbir yerde olmadığını belirten Erdoğan, "Bu yılki hedefimiz Gloria Aspendos Arena'daki misafirlerimizi daha rahat ettirmek. Burada bazı tadilatlar ve değişiklikler yaptık. Gloria Aspendos Arena'da seyir, ses ve ışık düzeninden hiç ödün vermiyoruz. İstanbul Haliç'te 'Santral İstanbul' gösteri merkezimizin yapımı için hazırlıklarımız başladı. Buraya Haliç mimarisine uygun bir yer yapacağız. Mimarımız Hakan Kıran tarafından projemiz hazırlanıyor.

Burada en kısa sürede inşaata başlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ateşi'nin bu yılki sürpriz gösterisinin ise Mısır'da olacağını ifade eden Erdoğan, "Arap Baharı'nın önemli faktörlerinden Mısır'da yaşanan iç çatışmalar ve ölümlerin ardından yeni yönetimin 'Hayata Dönüş' projesi meşalesi Anadolu Ateşi tarafından yakılacak. Teklif Mısır hükümet'nden geldi. Büyükelçiliğimiz aracılığıyla konuyu değerlendirdik. Mısır'ın iyi günlerinde yıllardır bu gösterileri nasıl yaptıysak, 20 Ocak tarihinde de riske rağmen bu gösteriyi gerçekleştireceğiz.

Mısır hükümeti ve Türkiye Büyükelçiliğimizin güvencesiyle piramitlerin önünde gösterimiz var. Buradaki güvenliğimizi büyükelçiliğimiz ve Mısır hükümeti gerçekleştirecek" dedi.

Erdoğan, Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ve Ortadoğu'da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle 2011 yılında 2010'a göre gösterilerde düşüşler olduğunu da söyledi. Erdoğan, daha sonra Gloria Aspendos Arena'ya gecen yıl en fazla turist getiren seyahat acenteleri Pegas Touristik, Odeon Tours, Anex-STT Tour, Teztur ve Tantur operasyon müdürlerine birer plaket verdi.

 

 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.

  • Toplu sözleşmeden uzlaşma çıkmadı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.

  • Sabancı altın yaka ödülleri verildi

    Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği

  • Hükümet teklifini yükseltti!

    Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurlara yapılacak zam oranı teklifini artırdı

  • Çelik sektörü İstanbul'da buluştu

    SteelOrbis'in düzenlediği Piyasa Sohbetleri Toplantıları’nın beşinci buluşması gerçekleştirildi. Çelik sektörünün dünü, bugünü ve geleceğinin konuşulduğu toplantı çelik sektörü temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu.



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »