Hoşgeldiniz; Bugün 11 Şubat 2012 Cumartesi
6 °C
-1 °C
Çok Bulutlu
Karakter Boyutu :

Caretta sevgisi ressam yaptı

28 Temmuz 2010 - 00:32
Kaplumbağa Terbiyecisi’ tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey’in hayatını okuyan 59 yaşındaki Zehra Keskin, kendisini yağlıboya kaplumbağa çizimlerine adadı.

MUĞLA - Emekli olduktan sonra Dalyan beldesine yerleşen emekli öğretmen Zehra Keskin, Modern müzeciliğin önderlerinden ‘Kaplumbağa Terbiyeçisi’ tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey’in hayatını okuduktan sonra Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının resmini yapmaya başladı. 10 yıllık süreçte 100’e yakın kaplumbağa resmi yaptı ve 200’ün üzerinde sergi açtı.

Zehra Keskin 1951 yılında ailesi ile Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçtü. Uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra tatil için geldiği Dalyan’da Caretta caretta deniz kaplumbağalarını gördü. Kaplumbağalara karşı büyük ilgi duyan Keskin, Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey’in hayatını okuduktan sonra, kendisini deniz kaplumbağalarına adadı. Keskin Dalyan’a yerleşti ve Carettaların hayatları üzerine uzun araştırmalar yaptı. 2000 yılından itibaren Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği ile Dalyan Köyceğiz Doğa Tarih Derneğinin yönetim kurullarına katıldı. Bu dönemden sonra carettalarla ilgili yağlı boya resim çalışmaları yapmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanında caretta carettaların korunması için çalışmalara başladı ve seminerler verdi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Zehra Keskin, “Son 10 yılda hayatımda çok büyük değişiklikler oldu. Osman Hamdi Bey’in hayat hikayesini okudum. O günden sonra deniz kaplumbağalarına karşı ilgim arttı. Carettalarla ilgili resim çalışmalarına başladım. Sergiler açtım. Ancak bunlar yeterli olmadı. İnsanlara caretta sevgisini aşılamak için Türkiye’nin dört bir yanında seminerler verdim. 200’ün üzerinde resim sergisi açtım. Hayatımın geri kalanını da carettalara adayacağım” dedi.


 
 
 
 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Kredi Kayıt Bürosu taşınıyor

    Kredi kuruluşları ile finansal kuruluşlar arasında her türlü bilgi ve belge paylaşımını sağlamak üzere kurulan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş., merkezini Ataşehir'deki Varyap Meridian'a taşıyor.

  • Kırmızı et üretimi azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kırmızı et üretim verilerine göre aralık ayında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 59,7 oranında azaldı.

  • Sanayi üretimi arttı

    Sanayi üretimi 2011'in tamamında yüzde 8.9 artış gösterdi.

  • Azeri gazında kriz aşıldı

    Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi. Türkiye'ye gaz akışının öğleden sonra başlaması planlanıyor. İran gazıyla ilgili sorun halen sürüyor.

  • Otomotiv ihracatı tam gaz

    Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34.2 oranında daralırken, otomotiv ihracatı 2009 yılı ocak ayında 1 milyar dolar olan ihracat rakamını bu yıl 1.61 milyar dolara yükseltti.

  • Açlık sınırında artış

    Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5,573 TL artarak bin 31,913 TL'ye yükseldi.

  • Memura iki ay daha zam yok

    Memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları ocak ayından sonra şubat ve marta da yetişmiyor.

  • Gül'den YÖK'e atama

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine 2 yeni isim atanırken, 1 üye ise yeniden atandı.

  • En çok o kaybettirdi!

    1990-2011 yılları arasında en kazançlı yatırımcılar gecelik repoyu tercih edenler oldu.

  • 4 milyon araç sahibine haciz şoku!

    MTV ve trafik cezalarını ödemeyenler dikkat!



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »