Hoşgeldiniz; Bugün 25 Mayıs 2012 Cuma
22 °C
14 °C
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Çocuklar için büyük tehlike

09 Temmuz 2010 - 00:03
Uzmanlara göre sokakta koşup oynayan çocuklar, bilgisayar başındaki yaşıtlarına göre daha uzun boylu ve sağlıklı oluyor. Bilgisayar ve televizyonun özellikle çalışan anne babaların çocukları için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten uzmanlar, aileleri
Yaz tatilinde zamanını dışarıda koşup oynayarak geçiren çocukların, bilgisayar başında oturan yaşıtlarına kıyasla daha güçlü kemiklere sahip, daha uzun ve daha sağlıklı oldukları belirlendi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Sönmez, aileleri çocuklarının yaz aylarında özgürce koşup oynamaları konusunda uyarıyor.

Dr. Sönmez, "Çocukların bilgisayar karşısında kiloları artar. Oysa zıplayıp koşarak oyun oynarlarsa kemik yapımları güçlenir. İskeletin yapıtaşı kemiklerdir. Kemiklerin de yaşayan diğer dokular gibi, yapım- yıkım döngüleri vardır: kemik bir yandan üretilirken, bir yandan da yıkılır. Çocukluk döneminde büyüme devam ettiğinden kemik yapımı, yıkım hızından fazladır.

Bu süreçte, kemiğin uyarılması sağlandığında büyüme destekleneceği gibi, kemiğin hiç uyarılmaması durumunda da büyüme daha yavaş seyreder" dedi.

Dr. Sönmez, yaz mevsiminde çocukların güneşten mümkün olduğunca yararlanmaları tavsiyesinde bulunarak, şunları söyledi:

"Güneş, tene değdiğinde D vitaminini aktive eder. D vitamini de böbrek ve bağırsaklardan kalsiyum emilini uyarır. Uyku sırasında salınan büyüme hormonu da devreye girince çocuklarımızda beklediğimiz "büyüme" en güzel şekli ile meydana gelir. Çocuklarımıza "Yemek, güneş, uyku" sloganı bu bilgilerle anlatılmalı, hatırlatılmalı ve bu sloganla birlikte onların bol bol oyun oynamaları ve hareket etmeleri teşvik edilmelidir. Tabii bu arada öğlen güneşinden sakınılması ve mutlaka uygun koruyucu kremler kullanılması gerektiği de unutulmamalı."





Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • 1 milyon 347 tonluk ihracat

    Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifika verilen 1 milyon 347 bin 402,87 kilogram kuru incir Nisan ayında ihraç edildi.

  • 90 bin kişiye iş imkanı

    2023 yılına kadar ihracatta 500 milyarın hedefleyen Türkiye için ekonomiyi destekleyecek en önemli etkenlerden biri, markaların ürünlerin ekonomiye saylayacağı katkıyı savunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz,

  • Bakanlıktan çiftçiye büyük destek

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında yağlı tohumlu bitki üreten 121 bin çiftçiye toplam 735 milyon lira ödeme yapacak.

  • Yeni Ticaret Kanunu uygulama zamanları

    Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »