Hoşgeldiniz; Bugün 10 Şubat 2012 Cuma
3 °C
-1 °C
Kar Yağışlı
Karakter Boyutu :

Pakistan'da sel felaketi

30 Temmuz 2010 - 21:12
Pakistan’da şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle en az 313 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İSTANBUL - Özellikle Pakistan’ın kuzey batısındaki Hayber-Paktunva eyaletinde etkili olan selde 78 kişinin hayatını kaybettiği, birçok ev ve iş yerinin de sular altında kaldığı açıklandı. Ülkenin kuzeybatısında son 50 yılın en şiddetli yağışlarının meydana geldiği ifade edilirken, birçok bölgede nehirlerin taştığı ve toprak kaymaları yaşandığı bildirildi.

100 binden fazla kişinin etkilendiği felakette yardım ve kurtarma çalışmaları sürdürülürken, yetkililer, çok sayıda kişinin kayıp olduğunu, bu nedenle can kaybının artmasından endişe ettiklerini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışların ülkenin güney ve orta kesimlerinde etkisini sürdüreceğini belirtiliyor.

Pakistan’ın güney kesiminde geçen hafta sel nedeniyle 80 kişi hayatını kaybetmişti. Çin’in güney bölgelerinde yaşanan sel felaketindeyse resmi rakamlara göre 928 kişi hayatını kaybetmiş, 447 kişi de kaybolmuştu.


 
 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Kırmızı et üretimi azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kırmızı et üretim verilerine göre aralık ayında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 59,7 oranında azaldı.

  • Sanayi üretimi arttı

    Sanayi üretimi 2011'in tamamında yüzde 8.9 artış gösterdi.

  • Azeri gazında kriz aşıldı

    Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi. Türkiye'ye gaz akışının öğleden sonra başlaması planlanıyor. İran gazıyla ilgili sorun halen sürüyor.

  • Otomotiv ihracatı tam gaz

    Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34.2 oranında daralırken, otomotiv ihracatı 2009 yılı ocak ayında 1 milyar dolar olan ihracat rakamını bu yıl 1.61 milyar dolara yükseltti.

  • Açlık sınırında artış

    Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5,573 TL artarak bin 31,913 TL'ye yükseldi.

  • Memura iki ay daha zam yok

    Memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları ocak ayından sonra şubat ve marta da yetişmiyor.

  • Gül'den YÖK'e atama

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine 2 yeni isim atanırken, 1 üye ise yeniden atandı.

  • En çok o kaybettirdi!

    1990-2011 yılları arasında en kazançlı yatırımcılar gecelik repoyu tercih edenler oldu.

  • 4 milyon araç sahibine haciz şoku!

    MTV ve trafik cezalarını ödemeyenler dikkat!

  • Enflasyon rakamları açıklandı

    TÜİK verilerine göre Ocak ayı enflasyonu aylık TÜFE yüzde 0.56 ÜFE yüzde 0.38 oldu



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »