TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

SDP Başkanı Ayhan Oğan Ogünhaber’e konuştu

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonlarının ardından bazı STK’lar Başbakan Erdoğan’a destek vermek için harekete geçti. Erdoğan'a destek için verilen 'Sağlam İrade' afişleri İstanbul'un dört bir yanındaki billboardlara asıldı. İşte o çok konuşulan ilan ve afişleri asan Sivil Dayanışma Platformu’nun başkanı Ayhan Oğan tüm merak edilenleri OGÜNhaber ‘e anlattı.
SDP Başkanı Ayhan Oğan Ogünhaber’e konuştu
Erman Çimen -

Haber: Erman Çimen


Sivil Dayanışma Platformu, Başbakan Erdoğan’a destek vermek için gazetelere, metrolara ve İstanbul genelindeki billboardlara 'Sağlam İrade' ilanı vermişti. Sivil Dayanışma Platformu'nun hazırladığı 'Sağlam İrade' afişlerinden sonra bu ilanların niçin ve kimlerin desteği ile asıldığı konusu tartışma yaratmıştı.
 
Konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, partisinin TBMM'deki grubunda bir konuşma yaptı. Erdoğan için yayınlanan 'Sağlam İrade' ilanlarını eleştiren Kılıçdaroğlu; “17 Aralık'tan sonra Sivil Dayanışma Platform diye bir platform tam sayfa gazetelere ilan verdi. Sağlam İrade denildi. Ben merak ediyorum. Bunlar kimlerden oluşuyor ve bu parayı nereden buluyorlar. Bu paraları nereden sağladıklarını kamuoyu önünde açıklasınlar. Bu platformdan bir tanesi HAK-İŞ, bu parayı kendi cebinden mi yoksa işçinin parasıyla mı verdin, çık açıkla” diye konuştu.
 
İşte o çok konuşulan ilan ve afişleri asan Sivil Dayanışma Platformu’nun başkanı Ayhan Oğan tüm merak edilenleri OGÜNhaber‘e anlattı. Oğan; Son operasyonu Cumhuriyet tarihinin en sofistike ve kapsamlı darbe girişimi olarak nitelendirirken “Biz de demokrasiye inanan, demokratik hukuk düzenini korumaya kendisini adamış bir sivil toplum kuruluşu olarak bu süreç içerisinde aktif olarak pozisyonumuzu belirlemek istedik ve bu ilanları hazırladık.” diye konuştu.

İlanların hazırlanmasında platform üyelerinden herhangi bir maddi destek almadıklarını belirten Oğan, daha önce benzer dernek ve vakıflara bağış yapmış iş adamlarımızdan aldıkları destekle bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

             
SDP Başkanı Ayhan Oğan’ın OGÜNhaber ‘e yaptığı açıklamalar şöyle;

‘Cumhuriyet tarihinin en sofistike ve kapsamlı darbe girişimi’
“Biz 17 Aralık Operasyonu ile başlayan süreci şöyle okuyoruz. Geçmişte denenen usullerle  seçilmiş meşru iradeye dayanan hükümeti, yargıyı siyasi bir araç gibikullanarak devirmeye dönük bir girişimdir. Siyaseti yeniden dizayn etmeye yönelik bir girişimdir. Cumhuriyet tarihi içerisinde bugüne kadar hazırlanmış en sofistike ve  en kapsamlı darbe teşebbüsüdür. Birçok araçla sistematik bir şekilde hükümete dönük saldırılar sürdürmektedir.

Biz de demokrasiye inanan, demokratik hukuk düzenini korumaya kendisini adamış bir sivil toplum kuruluşu olarak bu süreç içerisinde aktif olarak pozisyonumuzu belirlemek istedik ve bu ilanları hazırladık. Bunu biz gönüllü olarak yaptık ve herhangi bir kimseden telkin almadık.

Bu darbe süreci 17 ve 25 Aralıkta teşebbüs edilmiş ve sonlandırılmış bir süreç değil. Hala devam ediyor ve her gün farklı araç ve yöntemlerle milli iradeye yönelik bir saldırı girişimi var. Biz süreci çok yakından takip ediyoruz ve yeni plan ve projelerle farklı adımlar atmayı da planlıyoruz.
 
Üyelerimizden maddi destek almadık!
Bu proje kapsamında İstanbul genelinde 2683 bilboard, 500 tane raket, 750 tane Metrobüs ve İETT’lerdeki küçük ilanları astık. Bunlar için üye kuruluşlarımızdan da herhangi bir destek almadık. Biz bu fikri önce  projelendirdik sonra bağışçılarımızdan destek talep ettik. Destek verenler de başka dernek ve vakıflara da yardım eden iş adamlarımızdır. Zaten bunun finansal boyutu ile ilgili ayrıntılı açıklamayı zaman geldiğinde yapacağız. O yüzden bu konuda Sn. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar da yanlıştır. Kendisi elinde herhangi bir bilgi belge olmadan konuşmaktadır. Dediğim gibi biz bu proje ile ilgili üyelerimizden herhangi bir ücret almadık. Sadece bahsettiğim şekilde bağış talep ettiğimiz iş adamları bize destek oldular.”
Yorum Yazın