TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yabancı dil öğreniminde yeni yöntemler ön plana çıkıyor

İngilizce başta olmak üzere yabancı dillerden herhangi birini daha hızlı öğrenmek ve konuşmak adına yeni yöntemler geliştirmek günümüzde hem Türkiye’de hem de bulunduğumuz coğrafyanın diğer birçok ülkesinde zihinleri fazlasıyla meşgul eden bir konu.
Yabancı dil öğreniminde yeni yöntemler ön plana çıkıyor
(Burcu DEMİR) ÖZEL HABER -  Söz konusu alanda bir Türk öğretmenin uluslar arası başarılar kazanıp adını ön plana çıkarması ülkemiz adına sevindirici bir kazanım olarak hafızalarda yer etti.  Merve Oflaz İngiliz Konsolosluğu ve Ontario Üniversitesi gibi uluslar arası kurumların eğitim yöntemleri üzerine düzenlediği yarışmalarda dereceye girdi. Bununla beraber;  Çin başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine geliştirdiği yeni öğretim yöntemlerini anlatmak üzere davet edildi.

Oflaz, öğretmenliğin yanı sıra Harry Potter gibi popüler kültür unsurlarını kullanarak İngilizcenin daha efektif kullanımının öğretilebileceğine vurgu yapan, yabancı dilde yaratıcı yazarlık yapmak için ipuçları veren, bunların yanı sıra beynin farklı bölümlerinin yabancı dil öğrenme yetisi üzerindeki fonksiyonlarını irdeleyen makaleler kaleme almaya devam ediyor.





Yorum Yazın