TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Kıbrıs'ta Bursa rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’nde sahnelenen oyunlarıyla ilgi odağı oldu.
Kıbrıs'ta Bursa rüzgarı
Sultan Gedik - Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, KKTC Gazi Mağusa Beyarmudu Belediyesi’nce düzenlenen ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’nde sahnelediği oyunlarla yavru vatanı adeta büyüledi.

‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’, ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ve ‘Leyla İle Mecnun’ ile gölge oyunu ‘Sihirli Orman’ ve ‘Kralın Diş Ağrısı’ adlı oyunlarını yavru vatanda sahneleyen sanatçılar, tiyatro seyircilerinden tam not aldı.

‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ adlı oyunun ardından Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır’a teşekkür plaketi takdim etti. Çakır da iki yıldır Mesarya Tiyatro Şöleni sayesinde oyunlarını KKTC’ye taşımaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Edip ise Beyarmudu Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında güçlü bir kardeşlik ilişkisi geliştirdiklerini ve bu durumun mutluluk verici olduğunu ifade etti. Edip, ilgiyle izlediği ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ oyunu ile de tarihe bir ayna tutulduğunu vurguladı. Oyun seyircinin büyük beğenisini kazandı, sanatseverler Şehir Tiyatrosu sanatçılarını dakikalarca ayakta alkışladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 5 oyun ve 9 performansla KKTC’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Yorum Yazın