TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Ressam Akın Ekici'nin 'Rem' sergisi devam ediyor

4 Nisan'da açılan sergide yer alan tüm eserler, ressam Akın Ekici'nin hayallerinin ve rüyalarının REM uykusunda dönüştüğü rengarenk desen, doku ve imgelerin soyutlamalarını yansıtıyor.
Ressam Akın Ekici'nin 'Rem' sergisi devam ediyor
Tuğba Serbest - Sanatçının REM'inden doğan renklerinin kapladığı eserler, 3 Ağustos 2018’e kadar Karbon Gallery’de görülebilecek.

Hazır ofis sektöründe 2011 yılında Türkiye’nin ilk ve tek hazır ofis binası olarak hizmet vermeye başlayan Windowist Tower’ın bünyesinde bulunan Karbon Gallery ve Art Lounge sergi alanlarında görülebilecek “REM”, ressam Akın Ekici’nin dördüncü kişisel sergisi olacak.



Türkiye'de bir ilk; dans gösterisiyle desteklendi

Serginin açılışında; Usta tiyatrocu Tamer Levent'in konuşmasının ardından, Apsara Dance Factory Akın Ekici’nin REM’inden yola çıkan, rüyalarımızı, olduğumuz ve olmayı istediğimiz kişiyi, başka boyutlardaki benliğimizin bu boyuttaki bize etkisini bazen hatırlatan bazen sorgulatan tuvallerinin yanında Bharatanatyam performanslarıyla yer aldı. Mistik dansçıların sunduğu performans, Apsara’ların heykellerinde betimlenen pozların dansı ve aynı zamanda Dünya’nın en eski koreografilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda dans figürleriyle resimlerin desteklendiği bu tip bir gösteri Türkiye'de ilk defa yapıldı.




Akın Ekici Kimdir?

1967 yılında Kayseri’de doğan Akın Ekici, 1985 yılında Bergama Lisesi’nden ve 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Barosu bünyesinde avukat oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992-94 yıllan arasında İmpexbank A.Ş.’ de Avukat olarak, 1995-2009 yılları arasında Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’de sırasıyla Avukat, Hukuk Müşaviri ve Hukuk Başmüşaviri olarak görev yaptı. 2009 yılından bu yana Verdi Avukatlık Ortaklığı’nda Ortak-Avukat olarak serbest avukatlık yapan Ekici, Ortaokul ve lise yıllarında, Bergama Lisesi resim öğretmenlerinden, Yaşar Çakıroğlu, Cengiz Yay, Dilşat Başaraner ve Necdet Başaraner’ den resim dersleri aldı. Bergama ve İzmir’de düzenlenen çeşitli resim yarışmalarında dereceler aldı. 2009 yılında, Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’ne katıldı. Burada Ressam Resul Aytemür gözetiminde resim çalışmalarını ilerletti. 02.04.2013-20.06.2013 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Prof. Dr. Kemal İskender’den Resim Okuma ve Modern Üslup Tarihi dersleri aldı. Ayrıca, Devrim Erbil Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ekici, WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Denetim Kurulu Üyesidir.

Yorum Yazın