TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.214
  • Altın 2246.59
  • BIST 100 8792.15
  • Kültür-Sanat

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Ağustos'ta açılıyor

Çankaya Belediyesinin Ankara’ya kazandırdığı sanat merkezlerinden biri olacak olan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, 2017 yazında açılacak. Ağustos ayında hizmete girecek merkezde, müzik, fotoğrafçılık, drama, resim atölyelerinin yanı sıra iki de sergi salonu yer alıyor.
Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Ağustos'ta açılıyor
İHA - Çankaya Belediyesinin Yıldızevler Mahallesi’nde inşa ettiği Zülfü Livaneli Kültür Merkezinin açılışına sayılı günler kaldı.

Çankaya’ya kazandırılan sanat merkezlerinden biri olacak Zülfü Livaneli Kültür Merkezinde müzik, fotoğrafçılık, drama, resim atölyelerinin yanı sıra iki de sergi salonu yer alıyor.

Temeli Ekim 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle atılan merkez, bin 100 metrekare alan üzerinde bulunuyor. Ağustos ayında açılacak merkez, iki kattan oluşuyor.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışları gereği sanatın ulaşılabilirliğini arttırmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk’ün ‘Cumhuriyetin temeli kültürdür’ sözünü hatırlatarak, onun izinden gittiklerini, Mustafa Kemal’in ilçesi Çankaya’ya yakışır hizmetler üretmeye çaba gösterdiklerini ifade etti. Ankaralılara böyle bir sanat merkezi kazandıracak olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Taşdelen, “Yeni nesil inşaat teknikleriyle kısa sürede sona geldiğimiz modern görünümlü merkez; atölyeleri, sergi ve konferans salonlarıyla çok işlevli bir mekan olacak” dedi.
Yorum Yazın