TİC Holding Header
  • USD 32.337
  • EUR 35.222
  • Altın 2246.623
  • BIST 100 8792.15
  • Siyaset

AK Parti Milletvekili Abdulkadir Yüksel vefat etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in, Ankara'da hayatını kaybettiği öğrenildi.
AK Parti Milletvekili Abdulkadir Yüksel vefat etti
AA - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, 55 yaşındaki Yüksel, geçirdiği kalp krizi nedeniyle Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüksel, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Vefat haberinin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve bazı AK Parti milletvekilleri Güven Hastanesi'ne geldi.
Abdulkadir Yüksel, 3 Temmuz 1962'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitiren Yüksel, 10 yıl Birecik Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Yüksel'in 3 çocuğu bulunuyor. 

Başbakan Yıldırım: Çok değerli bir milletvekili, çok değerli bir insandı
Başbakan Binali Yıldırım, Güven Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Gaziantep Milletvekili Yüksel'in bugün geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiğini belirtti.

Yüksel'e Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Mecliste görevi başında kriz geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik'te belediye başkanlığı yapmış, hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük." diye konuştu.

Birecik'te toprağa verilecek
Başbakan Yıldırım, Yüksel için 26 Eylül Salı günü saat 11.00'de TBMM'de resmi tören düzenleneceğini, ikindi namazına müteakiben de doğduğu Birecik'te toprağa verileceğini ifade etti.

Yıldırım, Gaziantep Milletvekili Yüksel'in eşi Kadriye Yüksel ve diğer aile bireylerine de başsağlığı dileklerini iletti.

TBMM Başkanı Kahraman: Örnek bir şahsiyeti Cenabıhakk'ın huzuruna yolcu ettik
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Yüksel'in yıllarca belediye başkanlığı yaptığını ve örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirdi.

Kahraman, şunları kaydetti; "Örnek bir şahsiyeti Cenabıhakk'ın huzuruna, ahirete yolcu ettik. Bizler iki dünyalıyız, fani bir alemdeyiz. Bir de beka alemi var. Müslümanlar cennette buluşacaklar inşallah. Orada buluşacağız. Oğluna, hanımına bütün ailesine sabırlar diliyorum, metanetler diliyorum. Bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyorum." 

Güven Hastanesine, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de geldi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in vefatı nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'a taziyelerini ilettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, Yüksel'in vefatı nedeniyle aradığı Başbakan Yıldırım'a başsağlığı dileklerini iletti.
Yorum Yazın