Cengiz Aygün'ün kaleminden Bir Portre, 'Milli Ekonomi için ne yapmalı/yapmamalı..' yazısını sesli olarak izleyebilirsiniz.

Cengiz Aygün Bir Portre 'Milli Ekonomi için ne yapmalı/yapmamalı..'

Ekonomik gidişata dair dışardan yapılan saldırılar, manipülasyonlar ve istikrarsızlaştırma saldırıları bir gerçektir ve maalesef hala sürüyor.

Başta ABD’nin bir kesimi olmak üzere hasmane pek çok ülke ekonomik tetikçileriyle ve beklentileri yönetmeye matuf direk veya ekonomik algı operasyonlarıyla dolaylı olarak üzerimize gelmeye devam ediyor.

Bu gerçekliği, iktidarı seven de sevmeyen de görüyor, biliyor ve yaşıyor.

Ekonomik diplomasinin enstrümanları kullanılarak bu saldırıların püskürtülmesi ve özelde, kur üzerinden yapılan operasyonların, bankalara ve diğer ekonomik kurumlara sirayet etmeden söndürülmesine çaba sarfedildiği bir gerçek.

Hal böyleyken; yani dışardan müthiş bir saldırı altındayken içeride biz ne yapıyoruz ve/veya yapmıyoruz..?

Dışardan gelen saldırıların etkisinin yakıcı olmaması için hangi önlemleri alıyoruz veya almıyoruz..?

Bugün Cumhurbaşkanı ekonomik tedbir içeren oldukça önemli noktalara parmak bastı. Başlangıç olarak sembolik değeri de önemli olan, dile getirdiği bu tedbirler ilerisi için ciddi doneler sunmaktadır.

Kamu bina kiralamalarının sonlandırılması, dövize endeksli kontratların TL’ye çevrilmesi vb. gibi, kamu harcamalarının azaltılması, kamu personel alımlarının emeklilikle eşitlenmesi gibi dile getirdiği hususlar sonraki atılacak adımlar ve alınacak önlemler için ümit sinyali vermektedir.

Ama yeterli mi…
Hayır.

Peki tüm ülke; tüm bileşenler ve paydaşlar olarak Neler yapmalıyız…

Herkesin ama herkesin, taşın altına elini sokması, adına “İstanbul Yaklaşımı” mı veya “Ekonomik Seferberlik” mi, ne dersek diyelim; Kamu-Özel, kurumsal veya bireysel herkesin inisiyatif ve sorumluluk alması şarttır.

Bu bağlamda;

Kamu-Özel Ortaklığı ile yapılan Şehir hastaneleri için yapılacak ödemeler yeniden gözden geçirilmelidir.

Bunların maliyetlerine ve kiralarına ilişkin ilgili firmalarla oturularak istişareler yapılmalıdır.

Cengiz Aygün Bir Portre 'Milli Ekonomi için ne yapmalı / yapmamalı..' yazısının devamı için tıklayınız..
OGÜNhaber