• Dünya

Putin: Rus ordusu birçok yönden benzersiz, tüm dünya bunu biliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aşı sonrasında antikor değerinin yüksek olduğunu, dün gün boyunca bir koronavirüs hastası ile temasından sonra Sputnik V aşısının etkisini nasıl göstereceğini merak ettiğini belirtti.
Putin: Rus ordusu birçok yönden benzersiz, tüm dünya bunu biliyor
Rusya hükümeti ve Birleşik Rusya Partisi'nin yöneticileriyle bir araya gelen Putin, dün gün boyunca bir koronavirüs hastasıyla yakın temas halinde olduğunu söyledi.

“Dün bu kişiyle bütün gün, gün boyunca yakın temas halindeydim” diyen Putin, daha önce yaptırmış olduğu Sputnik V aşısının kanında oluşturduğu antikor seviyesinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, aşının bu durumda nasıl çalışacağını merak ettiğini ifade etti.

Rus lider, “Antikor seviyem genel verilere göre oldukça yüksek, gerçek hayatta uygulamada bunun kendisini nasıl göstereceğini göreceğiz. Her şeyin olması gerektiği gibi olacağını ve Sputnik V’nin gerçek hayatta Kovid-19'a karşı yüksek koruyuculuk parametrelerini göstereceğini umuyorum” diye konuştu.

‘Koronavirüs nedeniyle kendimi izole ettim’
Aşı olan bir kişi dahil olmak üzere yakın çevresinde birkaç kişinin koronavirüse yakalandığına dikkat çeken Putin, “Kovid’e gelince, Tacikistan seyahatimi ertelemek zorunda kaldığımı artık biliyorsunuz, sebebi ise en yakın çevremde birkaç kişinin hastalanması ve bu çalışanlardan birinin benimle çok yakın temas halinde çalışıyor olması. Bu kişiye aşı yapılmıştı, sonra antikor değerleri düştü, yeniden aşı yaptırdı, görünüşe göre biraz geç oldu, bence yeniden aşılandıktan üç gün sonra hastalandı” dedi ve bu nedenle kendisini izole ettiğini sözlerine ekledi.

Gintsburg: Putin'in bir hafta karantinada kalması yeterli olur
Sputnik V aşısının geliştirildiği Gamaleya Enstitüsü'nün Direktörü Aleksandr Gintsburg, Rusya liderinin ne kadar karantinada kalması gerektiğine dair bir soru karşısında "Genel değerlendirmelere göre bir hafta yeterli, ancak karantinanın kaç hafta olacağı Putin'i gözlemleyen uzmanların takdirine bırakılmış durumda" dedi.

Putin'in tıbbi talimatnameler açısından doğru hareket ettiğini belirten Gintsburg, "Yasalara uyan bir kişi olarak, talimatnameleri uyguluyor ve herkesin böyle bilinçli hareket etmesi gerektiği konusunda tüm vatandaşlara örnek oluyor" ifadelerini kullandı.

‘Rus ordusu birçok yönden benzersiz, tüm dünya bunu biliyor’
Rus ordusunun birçok yönden benzersiz olduğuna ve donatılması için çok şey yapıldığına dikkat çeken Putin, bununla birlikte askerlerin rahat koşullarda yaşamaları ve devlet kurumlarının ilgisini hissetmeleri gerektiğini vurguladı.

Putin, “Genel olarak savunma kabiliyetine gelince, ordunun ve donanmanın modern teçhizat ve silahlarla donatılması adına çok şey yapıldı. Ordu birçok yönden benzersizdir, tüm dünya bunu artık iyi biliyor, aynı zamanda ordu mensupları kendilerini rahat hissetmeli, devletin ilgisini üzerinde hissetmeli” diye konuştu.
Rusya Savunma Bakanlığı’nın son yıllarda bu konuların üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden Putin, “Bu çalışmaların ileride de devam etmesini umarım” vurgusunu yaptı.

Rus lider, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun dikkatini askerlere ve asker emeklilerine yapılan ödemelere çekti.
Yorum Yazın