• Siyaset

Fatma Betül Sayan Kaya AK Parti'deki görevlerinden ayrıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisi ve eşi İlyas Kaya'nın borsa işlemlerine ilişkin gündeme getirilen iddiaların ardından tüm görevlerinden affını istedi.
Fatma Betül Sayan Kaya AK Parti'deki görevlerinden ayrıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme getirilen borsa işlemi iddialarının ardından yürüttüğü tüm görevlerden affını istedi. YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın Özata Denizcilik hisselerinde yüksek tutarlı işlemler yaptığını öne sürmüştü. Kaya, iddiaların açıklığa kavuşturulması için inceleme ve soruşturma sürecinin bağımsız yürütülmesini önemsediğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme getirilen borsa işlemlerine ilişkin iddiaların ardından yürütmekte olduğu tüm görevlerinden affını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan istediğini açıkladı.

Kaya hakkındaki iddiaları YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre gündeme getirdi. Emre, Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın Özata Denizcilik hisselerinde yüksek tutarlı işlemler yaptığını öne sürdü. ANKA, Cumhuriyet, Aydınlık ve diğer haber kuruluşları Emre'nin açıklamalarını aynı gün kamuoyuna aktardı.

Emre'nin iddiasına göre Kaya, 8 Nisan'da Özata Denizcilik hisselerinden 255 lira seviyesinden 250 bin adet aldı. Emre, Kaya'nın bu işlemler için 63 milyon 359 bin lira yatırdığını ve eylül ayında gerçekleştirildiğini ileri sürdüğü satışların ardından 1 milyar 344 milyon lira çekildiğini iddia etti.

Emre, Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın da aynı hissede işlem yaptığını ileri sürdü. İlyas Kaya'nın 99 milyon 687 bin lira yatırdığını ve daha sonra 826 milyon lira çektiğini iddia eden Emre, söz konusu satışların eylül ayında fon soruşturması kapsamındaki operasyonlardan önce gerçekleştirildiğini öne sürdü. Bu rakam ve işlemlere ilişkin bilgiler Zeynel Emre'nin iddialarına dayanıyor.

İddiaların kamuoyuna yansımasının ardından Kaya, yürütmekte olduğu görevlerden affını istediğini duyurdu. Kaya açıklamasında, hakkında gündeme getirilen iddiaların hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasının önem taşıdığını belirtti. İnceleme ve soruşturmanın bağımsız ve sağlıklı şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Kaya, siyasi sorumluluk alma kararı verdiğini bildirdi.

Kaya, kararını açıklarken “Tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim” ifadesini kullandı.

Kaynak: Fatma Betül Sayan Kaya'nın açıklaması, ANKA, Cumhuriyet, Aydınlık, Euronews
Derleme: OGÜNhaber GPT
Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları