TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
Okur Hatice

Okur Hatice

Bayram nasıl olur?

Ülkece nice zorluklardan, imtihanlardan geçmekteyiz. Türlü türlü acılar yaşamaktayız. Bunların kimler, ne kadar farkında ya da değil, bu noktalara acizane değinmek istedim.
Bayram nasıl olur?
Evladını şehit vermiş anaların babaların bayramı bayram mıdır?

Her türlü hainliğin kol gezdiği yerde bayram, bayram mıdır?

Minicik bedenleri canilerin, tecavüzcülerin katlettiği ailelerin bayramı bayram mıdır?

Eğlence içinde, bencil, şuursuz ve niyeti halis tutmayanın, iyilikte bulunmayanın, yüreğinde merhameti, sevgi ve de saygıyı barındırmayanın bayramı, bayram mıdır ve dahi hayatı aydınlık bir hayat mıdır?

Vatan ve milletçe sıkıntılarımızı çözüp huzur haline sevk olunmadıkça bayramımız, sahiden bayram mıdır? 

Bir yetimin başının okşanıp yardım elinin uzatılmadığı, açın fakirin halinden anlaşılmadığı, kaynayan tencereye bir katkı sunulmadığı, akrabanın ya da komşuların memnun edilmediği bayram, gerçekten layığıyla bayram olur mu?

Sınır ötesinde can veren nice soydaşlarımızın, masumların, Müslüman kardeşlerimizin sesi nefesi olmadıkça bayram sevincini yürekten yaşayabilir miyiz? 

Ümmetin derdiyle dertlenip çığlık olamamış isek,
Tüm insanlık yararına ve kurtuluşuna, yeryüzündeki olumsuzlukları bertaraf etme gayreti içinde olup huzur temini için bir nebze de olsa faydamız dokunmamış ise,
Bir defa bile birlik çağrısı yapmamış isek,
Bayram, bayram olur mu?

Hz. Ömer buyuruyor;  
“Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız.
Konuştuğunda doğru söylüyor mu? 
Kendisine bir şey emânet edildiğinde emânete riâyet ediyor mu? 
Dünya ile meşgul olurken helâl-haram gözetiyor mu? 
Ona bakınız.”
diyor. 

İslam’ın şartları zaten Müslümanın üzerine farz. Herkes yaptığı ibadetten Allah'a karşı kendisi sorumludur. Bizler insanları, farz olan ibadetlerle haşa yargılayamayız, bu bize düşen durum değildir. Bu sebeptendir ki Hz. Ömer yukarıdaki sözünde bu noktayı belirtmiştir. Zira Allah'a karşı yaptığı farz ibadetlerle övünüp kibirlenenler de doğru bir davranışta değillerdir. 

Her şeyden önce bünyemizde; iyi niyet, vicdan, hoşgörü, anlayış, güven ihtiva etmedikçe benliğimiz kör ve kısır bir yapıda olacaktır. Böyle bir kişilik yapısı ise ne iyi icraatların içerisinde bulunabilir ne insanların halinden anlayabilir ne bayramı hakkıyla bayram ne de yaşamı yaşam olur. 

Herkes kendi öz eleştirisini yaparak elini kalbinde geçirmelidir tüm günleri ve bilhassa bayramları.


Ümmet olarak nice sıkıntıların içinde yüzdüğümüz kainatta;

Çabaya ihtiyacımız var, küçük bir çocuğun yüzündeki sıcacık tebessüme ihtiyacımız var, çözüm odaklı zihinlerin birleşimine ihtiyacımız var.

Tezatlığa mahal vermeden, kardeş kardeşten ayrı düşmeden-düşürülmeden, sezerek eşikteki düşmanı, ortak paydalarımızda kenetlenerek

Kalplerin hep birlikte atmasına ihtiyacımız var!

Asırlardır nice zorluklardan geçen bu ümmet, Allah'ın izniyle her sıkıntıdan yine alnının akıyla çıkacaktır. 

Mübarek Ramazan ayının ardından Bayramına ulaştıran Allah'a şükürler olsun. Hak batıl savaşında vefat etmiş ve bayramını inşallah cennette yapacak olan tüm şehitlerimize ve sevdiklerini kaybetmiş olanlarımıza rahmet, yakınlarına sabır;

Çeşitli zulümlere karşı çetin bir mücadele veren kardeşlerimizin yaşam sürdürdüğü bazı topraklarımızın bayramlarının mübarek olmasını tüm yüreğimle Allah'tan diliyorum.

Hayırlı Bayramlar; Irak, Filistin, Kudüs, Gazze, Suriye, İdlib, Arakan, Doğu Türkistan... 

Ağıtlar içinde bayram sevincinin ellerden kayıp gittiği Azez, Başımız sağolsun!  

Her olay dirilişimize ve uygulanacak yerinde aksiyonlara vesile olsun Türkiye!

Tüm insanlığın mutlu olduğu günlerin ve bayramların geleceğine olan umudumuz çabamız hiç bitmesin. 

Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın