Hoşgeldiniz; Bugün 11 Şubat 2012 Cumartesi
6 °C
-1 °C
Çok Bulutlu
Karakter Boyutu :

Bahçeli: Hüseyin bey şuur kaybı içinde

29 Temmuz 2010 - 03:13
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisi için ''Bahçeli PKK saflarından konuşuyor'' diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e, ''Hüseyin Bey'in ciddiye alınacak bir durumu yok. O şuur kaybı içinde'' şeklinde yanı

Bahçeli, Dörtyol ve İnegöl'deki olaylara karışanların durumlarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Odakule'deki İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) meclis toplantısına katılan MHP lideri Bahçeli, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Bahçeli PKK saflarından konuşuyor" şeklindeki açıklamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi.
 
Başbakan Erdoğan'ın kendisine çok sayıda tazminat davası açtığını kaydeden Bahçeli, "Bunu sürekli hale getirmiş. Meclis başkanı da kendi partisinden. Tüm maaşlara el koysunlar" diye konuştu. Bahçeli, Hüseyin Çelik'e ise, "Hüseyin Bey'in ciddiye alınacak bir durumu yok. O şuur kaybı içinde" karşılığını verdi.

MHP lideri Bahçeli, Balyoz davasıyla ilgili 102 sanık hakkında çıkartılan yakalama emriyle ilgili bir soruya da yanıt verdi. Bu davaya hukuki yönden kimsenin bir şey söyleme hakkı olmadığını anlatan Bahçeli, "Sonuçlarını beklemek lazım. Muvazzaf subaylar 1-4 Ağustos tarihleri arasında YAŞ toplantısı var. YAŞ'ta terfi ve atamalarda bu tür yakalama kararlarının olumsuz sonuçları olabilir ve ileride kişinin özlük haklarında kayıplara vesile olabilir. Terörle mücadele içinde bulunan ve son günlerde artan teröre karşı komuta seviyesinde görev üstlenen bir komutanı yakalama emri altına aldığınız takdirde terörle mücadelenin ne şekilde gelişeceği konusunda herkesin endişesi olur" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine hükümetin açılım politikalarını eleştiren Bahçeli, "Terörle mücadelede aksaklığa yer verilmemesi gerekiyor. Dörtyol ve İnegöl'deki olaylara karışanların durumlarının kamuoyuna açıklanması lazım" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun e-muhtıra ile ilgili iddialarının hatırlatılması üzerine de Bahçeli, "Bir genel başkanın kendine özgü görüşüdür. Buna söyleyecek sözümüz olmaz" derken, basın mensuplarına da "Bizim kelimelerimizi dikkate almıyorsunuz, başka birinin söylediklerini dikkate alıyorsunuz" siteminde bulundu.

Bahçeli, TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili soru üzerine de 24. dönemde TBMM'de gündeme gelecek değişikliğe destek verdiklerini ifade ederek, "Geçmişten beri olan görüşümüz bu yöndedir. Yeni bir düşünce yok" dedi.
Bahçeli, bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Şu an için bazı olayları farklı alanlara çekmenin anlamı yok. Darbelerden ülkeye yarar gelmemiştir.
 
Darbeci anlayışa sahip olanlar demokratik kültür içinde eritilmeli. Muvazzaf kimliği olanlar ordudan atılmalıdır. Darbe yapma, zihniyet olarak sürdüğü sürece yasal dayanağı olmaz. Yaparsa iktidar olur, yapmazsa mahkum olur. Darbe zihniyeti demokratik kültür içinde eritilmelidir."



Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Kredi Kayıt Bürosu taşınıyor

    Kredi kuruluşları ile finansal kuruluşlar arasında her türlü bilgi ve belge paylaşımını sağlamak üzere kurulan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş., merkezini Ataşehir'deki Varyap Meridian'a taşıyor.

  • Kırmızı et üretimi azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kırmızı et üretim verilerine göre aralık ayında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 59,7 oranında azaldı.

  • Sanayi üretimi arttı

    Sanayi üretimi 2011'in tamamında yüzde 8.9 artış gösterdi.

  • Azeri gazında kriz aşıldı

    Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi. Türkiye'ye gaz akışının öğleden sonra başlaması planlanıyor. İran gazıyla ilgili sorun halen sürüyor.

  • Otomotiv ihracatı tam gaz

    Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34.2 oranında daralırken, otomotiv ihracatı 2009 yılı ocak ayında 1 milyar dolar olan ihracat rakamını bu yıl 1.61 milyar dolara yükseltti.

  • Açlık sınırında artış

    Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5,573 TL artarak bin 31,913 TL'ye yükseldi.

  • Memura iki ay daha zam yok

    Memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları ocak ayından sonra şubat ve marta da yetişmiyor.

  • Gül'den YÖK'e atama

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine 2 yeni isim atanırken, 1 üye ise yeniden atandı.

  • En çok o kaybettirdi!

    1990-2011 yılları arasında en kazançlı yatırımcılar gecelik repoyu tercih edenler oldu.

  • 4 milyon araç sahibine haciz şoku!

    MTV ve trafik cezalarını ödemeyenler dikkat!



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »