Hoşgeldiniz; Bugün 25 Mayıs 2012 Cuma
22 °C
14 °C
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Güiza gibisi yok

10 Eylül 2010 - 19:12
Sarı lacivertlilerin transfer döneminde ilgilendiği Gyan, Gomis, Remy ve Huntelaar’ın yıllık gol ortalamaları, İspanyol forvetin bir hayli gerisinde kaldı. Bonservis ücretleri ise Güiza’dan çok fazla.





Fenerbahçe 2 sezon önce 15.9 milyon Euro karşılığı renklerine bağladığı Daniel Güiza’yı topuk sakatlığını tedavi ettirmesi ve kulüp bulması için ülkesine gönderdi. Transfer döneminde Hercules’in 5 milyon Euro önerdiği Okçu’yu bırakmayan sarı lacivertli yönetim, değerini bulmasını bekledi ancak alıcı bulamadı. Transfer döneminde birçok önemli golcüyle temasa geçip alamayan sarı lacivertlilerin ilgilendiği futbolcuların fiyatları adeta el yakıyordu. Oysa, istenilen bonservis ücretleriyle attıkları goller aynı paralellikte gitmiyordu.

Dördünden daha verimli

Güiza, F.Bahçe’nin ilgilenip alamadığı 4 golcüden daha verimli. Bunu biz değil, sezonluk gol ortalamaları söylüyor. Güiza’nın alternatifi olarak gündeme gelen Asamoah Gyan, Bafetimbi Gomis, Loic Remy ve Klaas-Jan Huntelaar’ın fiyatları dudak uçuklatacak cinsten. Bu karşılaştırmayı sizler için yaptık ve bakın ortaya nasıl bir tablo çıktı. Güiza 2 sezonda resmi maçlarda 30 gol attı. Okçu’nun sezonluk  gol ortalaması 15’i buldu.

15 golü geçen yok

F.Bahçe’nin 14 milyon Euro teklif ettiği Gyan 16 milyon Euro’ya Sunderland’a gitti. Ancak Rennes’de geçen sezon 13, ondan önceki sezonsa 1 gol attı. Lyonlu Gomis’in değeri 12 milyon Euro. Geçen sezon Fransa Ligi’nde 11 golü var. Remy aynı ligde geçen yıl 14, ondan önce 11 gol attı. Milan’dan Schalke’ye geçen Huntelaar’ın da 2 sezonda 15 golü bulunuyor.





Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • 1 milyon 347 tonluk ihracat

    Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifika verilen 1 milyon 347 bin 402,87 kilogram kuru incir Nisan ayında ihraç edildi.

  • 90 bin kişiye iş imkanı

    2023 yılına kadar ihracatta 500 milyarın hedefleyen Türkiye için ekonomiyi destekleyecek en önemli etkenlerden biri, markaların ürünlerin ekonomiye saylayacağı katkıyı savunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz,

  • Bakanlıktan çiftçiye büyük destek

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında yağlı tohumlu bitki üreten 121 bin çiftçiye toplam 735 milyon lira ödeme yapacak.

  • Yeni Ticaret Kanunu uygulama zamanları

    Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »