Hoşgeldiniz; Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
21 °C
15 °C
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Vali Mutlu, 'Seni çok seviyorum' dedi

09 Şubat 2012 - 02:13
Kaymakamlarla Bağcılar Engelliler Sarayı’nda toplantı yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, toplantının ardından Merkez’i gezdi.

İşitme Engellileri Eğitim Sınıfı’nı ziyaret eden Mutlu, buradaki bir engelli ile işaret dili ile sohbet etti. Vali Mutlu, “Ne söylediniz?” şeklindeki soruya, “Engelli kardeşimize ‘seni çok seviyorum’ dedim” şeklinde cevap verdi.

İstanbul’da 39 ilçenin kaymakamı Bağcılar’da bir araya geldi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu daveti ile Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda bir toplantı yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Vali Mutlu ve kaymakamlar, merkezi gezdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Vali Mutlu ve kaymakamlara, merkezle ilgili bilgiler verdi.

Engellilerden oluşan folklor ekibinin Kafkas dans gösterisini izleye Mutlu, daha sonra Engelliler Akademisi projesi kapsamında açılan kursları gezdi.

“SENİ ÇOK SEVİYORUM DEDİM”
Farklı pek çok kursu gezen ve kursiyerlerle yakından ilgilenen Vali Hüseyin Avni Mutlu, işitme engelli bir kişiyle işaret diliyle sohbet etti. Yaptığı işaretin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Vali Mutlu, "Kardeşim de işitme engelli. Seni çok seviyorum dedim" cevabını verdi.

Bağlama kursunun verildiği sınıfı da ziyaret eden Mutlu, burada bağlama eşliğinde söylenen türküleri dinledi. Bağcılar’ın sosyal belediyecilikte örnek bir belediye olduğunu ifade eden Mutlu, "Bağcılar Belediyemiz sosyal belediyecilik konusunda gerçekten çok özel bir belediye. İstanbul'daki bütün belediyelerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere gerçekten yapmış olduğu çok kıymetli projeler var. Bağcılar'ı bu manada bu projesiyle hususen kutlamak istiyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Kaymakamlardan oluşan gruba merkezle ilgili bilgiler verdi. Engelliler Sarayı’nın 16 bin 500 metrekare kapalı alanı olduğunu belirten Çağırıcı, Merkez’de farklı branşta engellilere eğitim verildiğini ifade etti. Merkez’de yüzme havuzu, sinema, psikolojik danışma bölümlerinin yer aldığını belirten Çağırıcı, “Bağcılar’da evine mahkum engelli kalmasın istiyoruz. Engelliler Sarayımızı bunun için inşa ettik ve Engelliler Akademisi Projemizi de bu düşünce ile hazırladık” şeklinde konuştu.

 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • 1 milyon 347 tonluk ihracat

    Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifika verilen 1 milyon 347 bin 402,87 kilogram kuru incir Nisan ayında ihraç edildi.

  • 90 bin kişiye iş imkanı

    2023 yılına kadar ihracatta 500 milyarın hedefleyen Türkiye için ekonomiyi destekleyecek en önemli etkenlerden biri, markaların ürünlerin ekonomiye saylayacağı katkıyı savunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz,

  • Bakanlıktan çiftçiye büyük destek

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında yağlı tohumlu bitki üreten 121 bin çiftçiye toplam 735 milyon lira ödeme yapacak.

  • Yeni Ticaret Kanunu uygulama zamanları

    Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »