Kenan Akın

Kenan Akın

Hakkında

1944 yılında Mardin de doğdu. Lise öğrenimi sırasında Yeni Mardin Gazetesi nde gazeteciliğe başladı. 1961 yılında İstanbul da üniversite öğrenimini yaparken, Tercüman gazetesi nde çalışmaya başladı ve bu gazetede 20 yıl boyunca aralıksız çalıştı.

1986 yılında girdiği Türkiye Gazetesi nde Genel Yayın Danışmanı olarak giren Genel Yayın Koordinatörü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulunan Akın, 1992-1993 dönemleri arasında TGRT de Genel Yayın Koordinatörlüğü görevi yaptı. Televizyon deneyiminin ardından 1993 yılının sonlarında Türkiye Gazetesi Genel yayın Müdürlüğü görevine geri dönen yazarımız sırasıyla Yeni Günaydın ve Sabah Gazetesi nde çalıştı.

Kenan Akın 1996 yılında tekrar Türkiye Gazetesi ne dönerek üçüncü defa Genel Yayın Müdürlüğü ne getirildi. Halen yazarlığının yanı sıra TV 8 Yönetim Kurulu Başkanvekili görevini sürdüren yazarımız 12 yıl Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi nde Güncel Gazetecilik dersleri verdi.

1996 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi nde gazetecilik dersleri veren Akın ın basılmış 9 eseri vardır. Başta Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere çeşitli basın kuruluşlarından 14 ödül sahibidir. Evli ve iki çocuk babası olan yazarımızın yabancı lisanı, İngilizce ve Arapça'dır.
Toplam 414 yazı listeleniyor
  • ABD süper Çin projelerini engellemek istiyor

    Kahraman ordumuzun, İstila halindeki Suriye topraklarında yaptığı 'zorlu' operasyonun üzerinden 5 gün geçerken, askerlerimizin başarılarının devamını dileyerek, bölgeyi hatta dünyayı çok yakından ilgilendiren, derin derin 'düşündürmesi' gereken Çin’in hamlelerinden bahsetmek gerekiyor.

  • Sizden kılıçlarınızı istiyorum…

    Dış politika ile ilgilenen bütün diplomatlar, uluslararası düşünürler, çoğu gazeteciler ve devlet adamları, İsrail’in acımasız istekleri, davranışları ve tehditleri yüzünden Orta Doğu’da huzurun, barışın sağlanamadığını biliyor ve bu görüş bazılarınca da kabul görüyor.

  • İran şu an gri bölgede

    Türkiye’nin etrafı ABD ve müttefikleri tarafından çevrili duruma getirilmişken, komşusu İran’ın da aynı 'şer güçler' tarafından büyük bir 'Nükleer tehdit' altında bulunması bölgemizi çok kritik bir duruma sokmuş bulunuyor.

  • Mutlak yönetim’, ‘otoriter yönetim’ veya ‘tek yönetim’

    Ne yazık ki; harap edilen Irak, Libya, Suriye ve Filistin’e yakın zamanda eklenen Yemen’den sonra İran tehditi Orta Doğu’nun hem fiziki, hem siyasi coğrafyasının paramparça olduğunu gösteriyor.

  • ABD saldırırsa İsrail’in yarım saatlik ömrü kalır

    Türkiye’nin etrafı ABD ve müttefikleri tarafından çevrili duruma getirilmişken, komşusu İran’ın da aynı 'şer güçler' tarafından büyük bir 'Nükleer tehdit' altında bulunması bölgemizi çok kritik bir duruma sokmuş bulunuyor.

  • Osmanlı’ya 'ihanet'in bedeli'

    Orta Doğu’da çoğu zaman yaşanan kanlı olayların, kardeş katliamlarının, darbe girişimlerinin birkaç yıl önce 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de tekrarlanmak istendiğini düşünmek bile insana 'zor' geliyor.

  • ​S-400 füze sistemi ve bilinmeyenler

    ABD ile olan 'sert' ilişkiler bir türlü gündemden düşmüyor.

  • Kıyamet senaryoları

    Golan Tepeleri’nin Trump’ın kararıyla İsrail’in sözde egemenliğini tanıdığı bir dönemin doğuracağı 'sarsıntı' bütün bölgeyi derinden sarsacak potansiyel taşıyor.

  • ​Suriye rejimi 'geleneksel' diktatörlüğünü sürdürüyor

    Dikkat edilirse, en az 1 aydan beri Suriye’de sular ısınmaya devam ediyor.

  • Kudüs’ten cennetin kapılarını görüyorum..

    Filistin dramı aslında 70 yıl kadar yıl önce başlıyor.