İsmail Çetin Korkmaz

Özel ilgi ve araştırmalar olarak Ortadoğu kültürler Antik tarih araştırma ve makalelerim OgünHaber de yayınlanmaktadır. İş Deneyimleri 01.2009-12.2011 (2 yıl, 11 ay) İstanbul(Asya) - Türkiye Tam Zamanlı İSTANBUL VE GAZİANTAP TE BULUNAN 10 AD. RESTAURANT VE ŞUBELERİNİN GENEL DENETİM, HEDEF, KARLILIK, PENETRASYON, BÜYÜME PLANI, VE STRATEJİLERİNİN OLUŞTURULMASI. AYRICA: SAHAN MARKASI ADI ALTINDA TÜRK YEMEKLERİNİN İLK DEFA DONDURULMUŞ OLARAK ÜLKEMİZDE Kİ ULUSAL VE YEREL MARKET ZİNCİRLERİNE PENETRASYONU SAĞLAYARAK ANLAŞMALARI İMZALAMAK. ULUSLAR ARASI GIDA FUARLARINDA ( SİAL MİDDLE EAST ) DUBAİ PARİS ve ABU DHABİ FUARLARINDA TÜRK YEMEKLERİNİN TANITIMINI YAPARAK İRAN-IRAK V.B ORTA DOĞU ÜLKELERİNE SOĞUK ZİNCİR OLARAK İHRACAATLARINI YAPMAK.TOPLAM PERSONEL 650 KİŞİ Yiyecek ve İçecek Direktörü Alke Turizm A.Ş. Adana Aqualand 03.2000-12.2004 (4 yıl, 9 ay) Adana - Türkiye Tam Zamanlı 1500 KİŞİLİK GÜNÜ BİRLİK TATİL KÖYÜNÜN (RESTAURANT, BAR, CAFE, CLUB, HAVUZ, PLAJ) YİYECEK, İÇECEK SATIN ALMASI VE BÜTÜN ORGANİZASYONLARININ KOORDİNASYONUN ONAYLANMASI. İşletme Müdürü Alp GroupConsultancy TAHRAN 04.1997-01.2000 (2 yıl, 9 ay) TAHRAN - İran Tam Zamanlı TAHRAN-İRAN'DA OSMANLI MUTFAĞI MUTFAK VE PERSONEL (70) DAHİL İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ POZİSYONUNDA GÖREV YAPTIM. Yiyecek İçecek Şefi Alke Turizm A.Ş. Antalya Aqualand 01.1996-03.1997 (1 yıl, 2 ay) Antalya - Türkiye Tam Zamanlı ŞİRKETİN GIDA ÜRÜN SATIN ALMALARI, ORGANİZASYONLAR (DÜĞÜN,TOPLANTI VE DİĞER ETKİNLİKLER) EKİP LİDERLİĞİ YAPMAK. Bilgisayar Bilgileri MİCROSOFT OFFİCE DÜNYA MUTFAĞI EĞİTİMİ :Güney Afrika Johannesburg da RSC GROUP-JOHANNESBURG - 01.07.1996-30.03.1997 Özellikle; * Akdeniz Mutfağı * Osmanlı Mutfağı * Ortadoğu Mutfağı Et ağırlıklı kebap ve çeşitleri hakkında Yemek kültürü 180 adet makalelerim OGÜN haberde yayınlanmıştır Yabancı Dil Okuma Yazma Konuşma İngilizce Orta Arapça Orta Başlangıç Orta

İsmail Çetin Korkmaz

  • ​Sembolizm & Semboller

    Sembolizm ya da simgecilik, en genel anlamıyla farklı anlamlara gelen ya da farklı öğeleri simgeleyen çeşitli sembollerin kullanımıdır.

  • ​Nasturiler..

    Asya'nın çeşitli ülkelerinde mensupları olan bir Hıristiyan mezhebi.

  • Keldaniler..

    Keldani ismi ilk kez, Babil'in yönetimine geçen Kaldî Hanedanı'yla (M.Ö. 6. yy) ortaya çıkmış ve Kaldilerin ülkesine Helen (Eski Yunan) kültüründe Kaldi ülkesi.

  • Arap Alevilerinde 'Temmuz Bayramı' Arapça deyim ile 'İyd Evvil Tammuz'

    Sümer şairlerine göre Tanrıça İnana,toplumun süsü Sümer’in neşesidir. Ay tanrısı Nanna’nın kızıdır.

  • Kral Süleyman ve büyü

    Bu görüş ve inanış, Yahudilere ve kabalacılara ait yaygın bir görüştür. Popüler kültüre de etki etmiş bir olgudur, Hz. Süleyman, Witch King (büyücü kral) olarak anılır.

  • Talismanlar (Tılsım)

    Türkçe’de tılsım, büyü, maji, muska anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Ansiklopediler de yazdığı şekliyle Talisman, maskot, fetiş, büyü ile eşanlamlı kullanılmaktadır.

  • Enkarnasyon

    Ete kemiğe bürünme anlamına gelen enkarnasyon terimi, spiritüalist terminolojide ruhun yoğun bedene bağlanışını ifade eder.

  • Hypatia 'Zamanın çok ötesinde bir kadın'

    Yunan filozof, matematikçi ve astronomdur. İskenderiye Kütüphanesi'nde felsefe, matematik ve astronomi üzerine dersler vermiştir.

  • Hamam

    Eski çağlarda evlerde banyo yapmak gibi bir durum söz konusu olmadığı için insanlar ırmak, dere gibi nehirlerde yıkanırdı.

  • Levantenler

    Osmanlı Devleti içinde özellikle Tanzimat sonrasında büyük liman kentlerinde yoğunlaşan ve ticaretle uğraşan Hristiyanları tanımlamak için kullanılır.

OGÜNhaber