Beylikdüzü Belediyesi ile İmamoğlu İnşaat'a yönelik usulsüz iskan soruşturmasında İstanbul, Bursa ve Giresun'da operasyon düzenlendi. 28 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken 27 şüpheli yakalandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Beylikdüzü Belediyesi tarafından İmamoğlu İnşaat'a ait bazı projelere usulsüz şekilde yapı kullanım izin belgesi (iskan) verildiği iddiasıyla operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyonlar Bursa ve Giresun'u da kapsadı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda çalışma başlattı. İncelemelerde, yapı müteahhitliğini aynı şirketin üstlendiği dört farklı ada ve parselde imar mevzuatına aykırı değişiklikler yapıldığı tespit edildi.
Soruşturma dosyasına göre söz konusu yapılarda ruhsat projelerine aykırılıklar bulunduğu halde Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapı kullanım izin belgesi düzenlendiği belirlendi. Bunun üzerine savcılık tarafından operasyon talimatı verildi.
28 kişi hakkında gözaltı kararı
Soruşturma kapsamında 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul, Bursa ve Giresun'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında belediye çalışanları, inşaat şirketi personeli ve yapı denetim firması görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Bir şüphelinin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, bilirkişi raporlarında yer alan tespitler doğrultusunda imar mevzuatına aykırılık, yapı denetim süreçleri ve resmi belgelerdeki işlemler mercek altına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Kaynak: AA, TRT Haber, Euronews
Derleme: OGÜNhaber GPT