• Asayiş

Hakem Yasin Kol adliyeye sevk edildi: Gözler savcılıkta

Türk futbolunda devam eden “Hakemler dosyası” soruşturmasında yeni aşamaya geçildi. Gözaltındaki Süper Lig hakemi Yasin Kol ile yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Hakem Yasin Kol adliyeye sevk edildi: Gözler savcılıkta
AJANSLAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Hakemler dosyası” soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltında bulunan Süper Lig hakemi Yasin Kol ile Süper Lig yardımcı hakemi Göktuğ Hazar Erel, emniyetteki işlemlerinin ardından 5 Ekim Pazartesi günü adliyeye sevk edildi.

İki hakem hakkında 7258 sayılı Kanun'a muhalefet, evrakta sahtecilik suçuna iştirak ve görevi kötüye kullanma iddiaları bulunuyor. Kol ve Erel hakkındaki suçlamalar soruşturma aşamasında ve haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyor.

Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel neden gözaltına alındı?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre iki hakemin gözaltına alınmasına, daha önce gözaltına alınan şüphelilerden ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi ve MASAK kayıtlarının detaylı analizi sonrasında karar verildi.

Kol ve Erel, 1 Ekim'de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Böylece MHK'ye yönelik soruşturmanın aktif Süper Lig hakemlerine uzanan yeni bir aşaması başlamış oldu.

Yasin Kol ifadesinde suçlamaları reddetti
Soruşturma kapsamında Yasin Kol'un emniyette verdiği ilk ifadeye ilişkin ayrıntılar da basına yansıdı.

Kol, herhangi bir bahis oynamadığını savundu. Bazı kişilere yaptığı para transferlerine ilişkin ise kendisinden borç isteyen birkaç kişiye para gönderdiğini ve bunun dışında herhangi bir hesap hareketinin bulunmadığını söyledi.

Kol'un açıklamaları kendi savunmasını yansıtırken, soruşturma makamlarının MASAK kayıtları, dijital materyaller ve diğer deliller üzerindeki incelemeleri sürüyor.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu tutuklanmıştı
Soruşturma yalnızca iki hakemle sınırlı değil. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dosya kapsamında daha önce MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden beşi tutuklanırken iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gündoğdu da tutuklanan isimler arasında yer aldı.

Gündoğdu, hakkındaki iddiaları ifadesinde reddetti. Tutuklama kararının ardından ise Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etti.
Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları