Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Alihan Kuriş Suç Örgütü” soruşturmasında aranan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz, Marmaris'in Bozburun Mahallesi'nde yakalandı. Adalet Bakanlığı, iki şüphelinin yurt dışına kaçma hazırlığında olduğunu açıkladı. DHA'ya dayandırılan haberlerde ise şüphelilerin Muğla'ya götürülmesinde kullanılan 34 SL 313 plakalı aracın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına 2030'a kadar tahsisli olduğu bildirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının resmî açıklamalarda “Alihan Kuriş Suç Örgütü” olarak adlandırılan soruşturması kapsamında aranan Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun'da yakalandı. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre iki şüphelinin yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu, yerlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edildiği ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.
Soruşturma, kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik operasyon olarak da anılıyor. Daha önce aynı soruşturma kapsamında Alihan Kuriş'in de aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik 17 ilde operasyonlar düzenlenmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 13 Ağustos'taki açıklamasında 49 şüpheli hakkında işlem başlatıldığı ve çok sayıda adreste arama ile el koyma kararı uygulandığı bildirilmişti.
Kaçış güzergâhındaki araçta İdris Naim Şahin detayı
Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ın yakalanmasının ardından kaçış organizasyonuna ilişkin ayrıntılar da haber kaynaklarına yansıdı. DHA kaynaklı haberlerde, şüphelilerin Muğla'ya götürülmesinde kullanılan 34 SL 313 plakalı aracın, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına 2030 yılına kadar tahsisli olduğu belirtildi.
Soruşturma kapsamında elde edildiği aktarılan kayıtlara göre araç, 16 Ağustos 2026'da İzmir'in Selçuk ilçesi Kozpınar mevkisindeki bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldı. Aracın sürücüsünün Mehmet Özmen olduğu, PTS ve kamera kayıtlarında Özmen'in araçtan indiği ancak diğer kişilerin araçta kaldığı bildirildi. Özmen'in şüphelileri Muğla'ya bıraktıktan sonra araçla İstanbul'a döndüğünün değerlendirildiği kaydedildi.
İncelemelerde Özmen'in kullandığı GSM hattını 16 Ağustos günü kapattığı, hattın ertesi gün yeniden aktif hâle geldiği ve telefon hareketlerinin aracın PTS kayıtlarıyla karşılaştırıldığı da aktarıldı.
Aracın şüphelilere nasıl verildiği araştırılıyor
Kamuoyuna yansıyan bilgiler, söz konusu aracın İdris Naim Şahin adına tahsisli olduğunu ortaya koyarken, Şahin'in kaçış organizasyonundan haberdar olduğuna veya organizasyonda rol aldığına ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. Aracın şüphelilerin kullanımına kim tarafından ve hangi koşullarda verildiğinin soruşturma kapsamında araştırıldığı bildiriliyor.
Kaynak: Adalet Bakanlığı, DHA, Habertürk, DW Türkçe
Derleme: OGÜNhaber GPT