TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Milli Park’ta orman yangını çıktı, facia ucuz atlatıldı

Aydın’da Dilek Yarımadası Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı’nda akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Yangın bölgedeki insanların duyarlılığı sayesinde kısa sürede söndürülürken bölgede adeta facianın eşiğinden dönüldü.
Milli Park’ta orman yangını çıktı, facia ucuz atlatıldı
Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında girişin yasak olduğu Jandarma Karakolu’na yakın Dipburun İlyasağa mevkiinden duman ve alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar 112 Acil Yardım Hattı’na adeta ihbar yağdırdı. Yangını söndürmek için başta karakolda görevli askerler ve Milli Park görevlileri adeta seferber oldu. İtfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar insanlar kendi çabaları ile yangının önünü kesmeyi başardı. Bu sırada Germencik, Söke ve Kuşadası’ndan bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Adeta zamanla yarışan ekipler kısa sürede bölgeye ulaşarak yangını söndürmeyi başardı.
Tamamı ormanlardan oluşan 27 bin 675 hektarlık Milli Park’taki yangının kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülmesi herkesi sevindirdi.
Pek çok bölgesine araçla ulaşımın olmadığı endemik bitkilerin yanı sıra yaban hayatının da oldukça yoğun olarak görüldüğü Milli Park, Uluslararası Sulakalanlar Sözleşmesi (Ramsar), Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunmasına Yönelik Sözleşme (Bern), Biyolojik Çeşitlilik Anlaşması (Rio) ve Akdeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona) kapsamında korunan alan niteliğinde ve ender bir doğa alanı olarak Aydın’ın en önemli bölgelerinden biri olarak görülüyor.
Yangında sadece 200 metrekare civarında bir alanın zarar gördüğü belirtildi.
(Eşber Okayer - Ekrem Keser/İHA)