TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

PKK’nın üst düzey yetkilisi Duran Kalkan’ın korumasının yakalandığı operasyonda 21 kişi tutuklandı

Tekirdağ merkezli terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda örgütün üst düzey yetkilisi Duran Kalkan’ın yakın korumasının da yakalandığı operasyonda 21 kişi tutuklandı.

PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda, PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın talimatlarıyla alternatif meclis şeklinde oluşturulan ve terör örgütünün önderlik projesi şeklinde sahiplendiği "Halkların Demokratik Kongresi (HDK)" içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şüphelilere yönelik Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Trakya HDK 2. Dalga" operasyonunda; Tekirdağ’da 11, Çanakkale’de 5, İstanbul’da 2, Edirne’de 1, Kırklareli’nde 1 olmak üzere toplamda 20 şüpheli, yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kalkan’ın koruması okul müşahitliği yaparken yakalandı
Ayrıca, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve Tekirdağ’a geldiği belirlenen 4 örgüt mensubu da yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan örgüt mensuplarından birinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin okul müşahitliğini yaptığı tespit edilmişti.

Koruması dahil 21 kişi tutuklandı
Yakalanarak gözaltına alınan toplam 24 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 24 kişiden PKK elebaşlarından Duran Kalkan’ın koruması dahil 21 kişi tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.