TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Trabzon’da CHP İl Başkanlığı kurşunlandı; 3 kişi gözaltına alındı

Trabzon'da, CHP İl Başkanlığının da bulunduğu binanın kurşunlanmasına ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.
Trabzon’da CHP İl Başkanlığı kurşunlandı; 3 kişi gözaltına alındı
AJANSLAR - Trabzon'da CHP İl Başkanlığı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, İskenderpaşa Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi, bilinmeyen nedenle tabancayla havaya ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri, Gümüş Batu İş Merkezi’nin 4. katındaki CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın camına, diğeri de 6. kattaki bir iş yerinin dış cephe kaplamasına isabet etti. İhbarla adrese gelen polis ekipleri, çevrede dört boş kovan buldu. Geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

"Cam çatlamıştı"
CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, polislerin yaptığı araştırmada partilerine yönelik bir kasıt tespit edilmediğini belirterek, “Dışarda, bir organizasyondaydık. Komiser arkadaşımız arayınca olayı öğrendim. Hemen ardından partiye geldim. Cam çatlamıştı. Olay yeri inceleme ekipleri geldi, soruşturma başlattılar. Bina girişinde, birçok boş kovan buldular. İki kat üstümüzde de tekrar bir ize rastlandı. Soruşturma devam ediyor. Daha sonra olayda bizi net şekilde bilgilendirecekler. Yaptıkları araştırmada bir kasıt tespit edilmedi” dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, CHP İl Başkanlığının da bulunduğu binada ateşli silahla mala zarar verme olayı gerçekleştiği ihbarının alınmasının ardından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yapılan incelemede dış cephe kaplamasına ve aynı binada bulunan bir iş yerine mermi isabet ettiğinin belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamera kayıtlarından, olayın 12 Mart'ta saat 02.05'te çeşitli suçlardan kaydı bulunan Y.E.B, A.S.S. ve B.Y. isimli 3 şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Gözaltına alınan şahıslar, ifadelerinde, aşırı derecede alkollü olduklarını, olayın Y.E.B'nin havaya doğru doldur boşalt yaptığı sırada silahın ateş alması sonucu yaşandığını ve herhangi bir kasıt unsuru bulunmadığını beyan etmişlerdir."

Açıklamada, olayda kullanılan el yapımı ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 2 dolu fişek ele geçirildiği, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.

CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, AA muhabirine, nöbetçi arkadaşlarının partiye geçince durumu fark ettiğini söyledi.

Durumu hemen polise haber verdiklerini belirten Demiröz, şunları kaydetti:

"Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Gerekli araştırmaları yaptılar. Şu an olay inceleme aşamasında. Soruşturma devam ediyor. Birkaç gün içerisinde netleşir. Güvenlik kameraları inceleniyor. Netleşince bize dönecekler, gerekli bilgilendirmeyi yapacağız."
Yorum Yazın