AJANSLAR -
Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, 5-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi değerlendirmelerde bulundu.
"Bu Türkiye'ye ilk resmi ziyaretim olacak ve çok heyecanlıyım ancak göreve başladığım ilk günden beri Türkiye ile temas halindeyim." diyen Kos, ziyaretin özellikle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yoğun temaslarının bir devamı niteliğinde olduğunu anlattı.
Kos, "Bence AB ve Türkiye ilişkilerine yeni bir bakış açısıyla yaklaşmanın tam zamanı geldi." ifadesini kullandı.
Yeni bakış açısının aynı zamanda AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı birçok görüşmede de dile getirdiği bir yaklaşım olduğunu belirten Kos, "Gerçekten zorlu zamanlarda yaşıyoruz. Etrafımızdaki dünya değişiyor. Emperyalist davranışların geri dönüşünü görüyoruz. Çin, Rusya ve ABD kendi çıkar alanlarını agresif bir şekilde genişletiyorlar." dedi.
