• Dünya

Belçika'da ilaç kıtlığına karşı kraliyet kararnamesi çıkarıldı

Belçika son aylarda giderek artan ilaç kıtlığı nedeniyle kraliyet kararnamesi çıkarıldı.
Belçika'da ilaç kıtlığına karşı kraliyet kararnamesi çıkarıldı
İHA - Covid-19 salgını ile üretim süreçlerinde ve hammadde tedarikinde yaşanan kesintilere bağlı olarak başlayan ve son aylarda giderek büyüyen ilaç kıtlığı Belçika hükümetini harekete geçirdi.

Ülkede yaşanan ilaç kıtlığı konusunda hükümete gerekli durumlarda ilaç ihracatını kısıtlama hakkı tanıyan bir kraliyet kararnamesi çıkarıldı.

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz cumartesi çıkarılan kararname sayesinde acil durumlarda hükümetin diğer ülkelere ilaç satılmasını sınırlandırılabileceği belirtildi.

Ülkede ciddi bir ilaç kıtlığıyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Vandenbroucke, "Piyasada bulunamayan ilaçlar için acil durumlarda ve özellikle temel ilaçlarda bize ihracat kısıtlaması hakkı verecek bir kraliyet kararnamesi yayınlandı. İlaç toptancılarının önce kendi eczanelerimize ilaç teslim etme görevi var" dedi.

İlaç kıtlığı nedeniyle ülke genelinde ağrı kesici, ateş düşürücü, tansiyon ve kolesterol ilaçlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 çeşit ilacın tedarikinde sıkıntı yaşandığı ortaya çıkmıştı.
Yorum Yazın