AJANSLAR -
Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından çarşamba günü yayımlanan açıklamada, 54 yaşındaki Maxima’nın orduya kaydı için ‘güvenliğimiz artık garanti olarak görülemez' ifadesi kullanıldı. Açıklamada, kraliçenin 'birçok kişi gibi ülke güvenliğine katkıda bulunmak istediği' belirtildi.
Arjantin doğumlu olan Maxima, Hollanda Kraliyet Kara Kuvvetleri bünyesinde eğitim aldıktan sonra yarbay rütbesine yükselecek. Kraliyet açıklamasında, kraliçenin ‘diğer yedek personel gibi ihtiyaç duyulan yerlerde görevlendirileceği’ kaydedildi.
‘Zihinsel dayanıklılık’ eğitimi
Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan fotoğraflarda Maxima’nın, ülkenin güneyindeki Breda kentinde bulunan Kraliyet Askeri Akademisi’nde ‘zihinsel dayanıklılık eğitimi’ faaliyetlerine katıldığı görüldü. Bazı karelerde kraliçenin tabanca ile atış eğitimi yaptığı da yer aldı.
Yayımlanan videoda ise Maxima’nın askeri kamuflaj kıyafetiyle engel parkurunu geçtiği, havuza atladığı ve kaya tırmanışı yaptığı görüntüler paylaşıldı.
