TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İdlib'de son ayların en büyük çatışmaları yaşandı

İdlib’de hükümet güçleri ile silahlı muhalif güçler arasında hafta sonunda yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü aştı. Hayatını kaybedenlerden 15'inin sivil olduğu bildirildi.
İdlib'de son ayların en büyük çatışmaları yaşandı
Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgilere göre Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib’de Cumartesi gününden Pazartesi gününe kadar yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 100'ü aştı. Hayatını kaybedenler arasında 15 sivilin de bulunduğu belirtildi.

Gözlemevi’nden Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ağustos ayı sonunda sağlanan ateşkesten bu yana bölgede en yoğun çatışmaların son iki günde yaşandığı bildirildi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birlikler ile silahlı muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgede yaşayan birçok kişinin kuzeye doğru kaçtığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada çatışmaların Cumartesi günü El Kaide’nin eski uzantısı Heyet Tahrir Şam örgütünün hükümet birliklerinin bulunduğu noktalara yönelik saldırıları nedeniyle başladığı kaydedildi. Rusya’nın desteklediği Esad güçlerinin buna yanıt olarak muhaliflere yönelik hava saldırıları düzenlediği belirtildi.


Çatışmalar Pazar gecesi de sürdü

Gözlemevi ölenler arasında hükümet birliklerinden en az 36 askerin de bulunduğunu kaydetti. Çatışmaların pazar gecesi de devam ettiği belirtildi.

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgiler bölgedeki aktivistlerin aktardıklarına dayanıyor. Örgütün verilerini tarafsız kaynaklarca denetleme imkanı bulunmuyor.

İdlib ile Hama, Halep ve Lazkiye’nin bazı bölümleri büyük oranda Heyet Tahrir Şam örgütü ve diğer muhalif güçlerin kontrolü altında bulunuyor.

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin tahminlerine göre geçen nisan ayından ağustos ayının sonuna kadar yaklaşık bin sivil Suriye hükümet güçlerinin ve Rusya’nın bölgeye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletlerin verilerine göre söz konusu dönemde en az 400 bin kişi yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı.



DW
Yorum Yazın