TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Kuzey Kıbrıs lideri Tatar: Bizim anavatanımız Türkiye’dir, Türkiyesiz bir yere gitmeyiz

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar “Bizim mücadelemize karşı diyorlar ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden vazgeçin, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne öyle veya böyle bir anayasal değişiklikle entegre olunuz, bu şekilde Avrupa Birliği’ne girmiş olacaksınız, Türkiyesiz. Bizim anavatanımız Türkiye’dir, Türkiyesiz bir yere gitmeyiz” dedi.
Kuzey Kıbrıs lideri Tatar: Bizim anavatanımız Türkiye’dir, Türkiyesiz bir yere gitmeyiz
AJANSLAF - Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 26. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katıldı.

Marmara Grubu Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte sözlerine “Ben çoğu yerde konuşamıyorum. Çünkü ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanıyım, bana ambargo var. Çoğu yerde tanınmamış bir devletin cumhurbaşkanı olarak ne konuşabiliyorum ne buluşabiliyorum” şeklinde başlayan Tatar şöyle devam etti:

“Uluslararası topluma, Avrupa Birliği’ne ve yandaşlarına sesleniyorum. 2004 yılındaki Annan Planı’na Kıbrıs Türkleri ‘evet’, Kıbrıs Rumları ‘hayır’ dedi. Ama ittifak hayır diyenleri tek taraflı olarak alıyor. Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’dir. Uluslararası anlaşmalara rağmen bizleri bu şekilde dışlamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de Kıbrıs üzerindeki hakkı ve hukukunu görmezden gelerek Kıbrıs’ı bir Yunan adası, Türkiye’yi de Avrupa Birliği üyesi değil diye Doğu Akdeniz’de dışlamak, teraziyi ve tüm dengeleri altüst etmek kendilerine yakışan değil. Ama maalesef bunları yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.”

“Şu anda bizim mücadelemize karşı diyorlar ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden vazgeçin, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne öyle veya böyle bir anayasal değişiklikle entegre olunuz, bu şekilde Avrupa Birliği’ne girmiş olacaksınız, Türkiyesiz. Bizim anavatanımız Türkiye’dir, Türkiyesiz bir yere gitmeyiz” ifadelerini kullanan Tatar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta barışın sürmesini isterlerse Kıbrıs’ta iki ayrı halkın, iki ayrı demokrasinin, iki ayrı devletin olduğu gerçeğini görmeleri gerekir. Gerçek budur. 60 yıldır Kıbrıs’ta iki ayrı devlet, iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi vardır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun üstün gayretleriyle bizleri Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci statüsüyle üye olmak bizim için önemli bir aşamaydı. İnşallah bu hayırlara vesile olur, Kıbrıs Türkü’ne yeni kapılar açılır, ambargolar yavaş yavaş kalkar."
Yorum Yazın